JellyPages.com

2010. május 14., péntek

Tojásos rizslepény

Rizsből mindig többet főzök, mint amennyi elfogy. Kárba soha nem vész, mivel van egy zabálós kutyánk, aki még a citromot is megeszi, de jobban szeretem, ha a maradékot is fel tudom használni más ételhez. Néha direkt többet főzök, mert egy rakott ételt, egy húsgombócot gyorsabb elkészíteni, ha már kész az egyik hozzávaló. Ez az étel is egy jó példája a maradékok hasznosításának. A virsli is maradék volt, mert ennyi nem lett volna elég, legfeljebb 1 embernek, így kiegészítve a tojással egy könnyű vacsora lett belőle. Különösen finom volt, mert a rizs önmagában is az volt, jó fűszeres, sáfrányos. Ehhez hasonlóan már hasznosítottam maradék tésztát is, de akár maradék zöldséggel, akár krumplival jó kis lepény készíthető belőle, csak legyen otthon náhány tojás. Tovább a recepthez >>>

1 megjegyzés: