JellyPages.com

2010. május 7., péntek

Főzött tartár


A majonéz és a tartár nagyon finom, éppen ezért kalóriadús és hizlal.:( Amióta az eszemet tudom szeretem. A franciasaláta fontos alkotóelemeként ismertem meg még egészen kicsi koromban. Nagy családi összejövetelekre emlékszem, unokatestvérekre, nagybácsikra, nagynénikre, és a roskadozó asztalra, amin a rántott csirkecombok halma mellett mindig ott volt a franciasaláta. Szinte mindent szeretek, ami ezzel a mártással van összekeverve. Na, jó, azért nem mindent, de sokat dob az ételen. Mivel iszonyatosan sok a majonézben az olaj, és ugyan a tartárrá való fejlődése során némi tejföl valamennyire könnyebbé teszi, azért még mindig nem egy diétás étel. A másik negatívuma a nyers tojás, amivel készül. Ezzel a főzős változattal valamennyire csökkenthető a kalóriatartalma, meg a tojás sem marad nyersen. Nem azt mondom, hogy egy hagyományosan készített tartármártás nem jobb, de mindenképpen egészségesebb (főleg ha diétázni kell). Tovább a recepthez >>>
A tojássaláta a kedvencem, és ezzel a tartármártással diétázás közben sem kell lemondani róla.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése