Valahogy magamtól nem jutott volna eszembe a Rigó Jancsi, de a honlapom egyik látogatója kérdezte, hogy mikor sütök ilyen sütit. Mivel ma pont szabin voltam, így adott ezzel egy jó ötletet. Még soha nem készítettem, mert nem tartozott soha a kedvenceim közé, de most nagyon régi emlékeket hozott vissza. Hévízen a Gyöngyvirág cukrászda volt a CUKRÁSZDA, így csupa nagybetűvel, és az összes gyerekkori cukrászdai élményem ehhez a helyhez kötődik. Abban az időben sokkal kisebb volt a választék, mint ma, ezek közül is leginkább a Sarokházra, a mignonokra, a krémesekre, az Indiánerre és a Rigó Jancsira emlékszem (a tortákat leszámítva). Még a 80-as évek elején, az egyik szomszédom által sikerült megszereznem a cukrász szakmunkásképző 3 tankönyvét. Abban az időben még a Horváth Ilona szakácskönyv volt az egyeduralkodó a piacon, így az elejétől a végéig kiolvastam a könyveket, még a cukrászati gépek működéséről és a cukrászati termékek csomagolásáról szóló részeket is, és irigyeltem mindenkit, aki ilyesmit tanulhat, mert nekem ez inkább volt szórakoztató-, mint tankönyv. Most elővettem ezeket a könyveket, hogy egy ilyen tipikus cukrászdai receptet onnan nézzek ki, ahol a leghitelesebb lehet.
Tovább a recepthez >>>
Tovább a recepthez >>>
Én nem, de a férjem imádná. Nagyon guszta ez a szeletke
VálaszTörlésÉn a hévízi Gyöngyvirágban mindig Somlóit ettem, az volt a kedvencem. Nemrég teljesen átépítették egyébként. Viszont a Rigó a kedvencem, úgyhogy elfogadnék egy párat!:-))
VálaszTörlésBianka! Köszönöm szépen.:)
VálaszTörlésAndi!
Láttam én is, hogy átépítették. Már évek óta a Rigolettó a kedvencünk(a buszmegállónál a sarkon), mert ott lehet kapni a legfinomabb fagyit.:) Csak nem hévízi vagy Te is? (Igaz, hogy én már csak félig, mert ugyan oda megyek haza, de Budapesten vagyok itthon.):)