JellyPages.com

2012. június 27., szerda

Húspástétom

Túl vagyunk az esküvőn. Sajnos nem tudtam ide is írni, mert semmire nem volt elég időm. A sütemények jól sikerültek, de rengeteg megmaradt. Sokat kidobtam, mert a nagy meleg miatt nem mertem kockáztatni, hogy valaki elcsapja vele a hasát, inkább kukáztam. Megint tanultam, még kevesebbet kellett volna készítenem. Már mindkét gyerekem elkelt, így több esküvőt nem tervezek.:)
A sok édesség után (rá se tudok nézni a süteményekre egy darabig) most valami sósat hoztam.Tovább a recepthez>>>

2012. június 13., szerda

Puncs szelet

Ez is ideális egy esküvőre. Szép színes, és jó pár nappal előbb el lehet készíteni, sőt, el is kell, hogy jól megpuhuljon. Mivel lesznek, akik vezetnek, így azt gondoltam, hogy rumaromával oldom meg az ízesítést, de rá kellett jönnöm, hogy azzal nem az igazi, így mindenképpen igazi rummal készül majd. Aki olvassa ezt a leendő vendégek közül, és vezet, az számítson a sütemény alkoholtartalmára! Tovább a recepthez>>>

2012. június 12., kedd

Narancsos-tortadarás süti

Itt a következő esküvői próbasüti. Ezt is azért próbáltam ki, mert a rajta lévő máz színesíti a süteményes tálat. Tettem bele egy kis vérnarancs aromát, ettől lett szép színe, de az ízén is javított. Még egy kis színes cukordarával lehet díszíteni. Még egy előnye van, hogy kevert süti lévén nagyon egyszerű elkészíteni, és napokig jól tárolható. (Akik jönnek az esküvőre, ne örüljenek előre, mert még nem biztos, hogy ez is benne lesz  a süticsapatban!) :) Tovább a recepthez>>>

2012. június 7., csütörtök

Grillázs alagút

Az esküvői sütipróba első darabja, amit már biztos megkóstolhatnak a vendégek. Ez is a könnyen tárolható, - szállítható, és kis helyen elférő kategóriába tartozik. Fóliába csomagolva a hűtőben sokáig eláll annak ellenére, hogy krémes.  Szombaton sütöttem, hétfőn hoztam belőle kóstolót a kolléganőmnek, és kedden a maradék még tökéletes állapotban volt. Ebből a mennyiségből 1 rúd lett. Talán 30 szeletkére vágtam, így legalább 3 adagot kell készítenem. Nagyon finom. Ez az, ami a leendő menyem kedvence lett, aki amúgy nincs is oda a süteményekért. Tovább a recepthez>>>

2012. június 6., szerda

Esküvői előkészületek 1. rész

Itt van a nyár, az esküvők szezonja, hátha valaki hasonló feladat előtt áll, mint én, és adhatok pár hasznos ötletet.
Már csak bő 2 hetem van a fiam esküvőjéig, hogy a vendégsereg részére megsüssem a süteményeket. Most jól jön az a tapasztalat, amit a lányom esküvője alkalmából szereztem 3-4 évvel ezelőtt.
1. Tudom, hogy mit hány nappal korábban lehet elkészíteni, hogy pont a nagy napra legyen a legjobb, és ne romoljon meg.
2. Mi az ami a legkelendőbb a vendégek körében, hogy csak olyat készítsek.
3. Mi az, ami mutatós, könnyű szállítani, és nem csak száraz. (A krémesebb, töltött sütik jóval kelendőbbek, de nehezebben is kezelhetők, főleg így nyáron, ezért kell jól meggondolni, hogy milyen legyen.)
4. A legfontosabb tapasztalat meg az, hogy a tervezett mennyiségnek csak pont a 2/3-át szabad valóban el is készíteni.

Lányom esküvőjén elszállt velem a ló. Minden este munka után 11-ig a konyhában sütöttem a 40 fokos melegben. Úgy kalkuláltam, hogy van 100 vendég, és van 40 doboz, amit a vendégek kapnak, amikor elmennek. Így eleve úgy sütöttem, mintha 140 fő lenne. Volt vagy 13-14 féle édes és sós süti, és feltételeztem, hogy mindenki mindenből legalább egyet megeszik, és minden dobozba is kerül mindegyikből. A számításom rossz volt, mert senki nem ette végig a teljes választékot. Sokan egyáltalán nem ettek édességet, mert a vacsora előtt nem akarták ezzel elvenni az étvágyukat, a bőséges vacsora után meg hely nem maradt. Aztán még jöttek a torták is. Azoknak is megmaradt legalább a harmada. Az egyiket a 4 emeletből érintetlenül vittük haza. Több távolabbi vidéki rokon még azelőtt elment, hogy megkaphatta volna a dobozát. Szóval rengeteg süti maradt. A sósakat hetekig ettük, mert dobozban nagyon sokáig elállnak, a lefagyasztott maradékot meg karácsonykor ettük meg, mert nagyon jól bírják a fagyasztást is. A krémes sütik is mentek a fagyasztóba, és abból készültek karácsonykor a kókuszos- és csokis golyók (mennyivel finomabb volt, mit darált kekszből). A listát már összeállítottam. Készítettem egy excell táblázatot, ahová minden recept szükséges alapanyagait beírtam, így pontosan tudom, hogy pl. mennyi tojás kell (98 db) és mennyi az egyebekből. A régi süti listából kivettem azokat, amelyekből a legtöbb megmaradt, és belevettem néhány újat, amelyeket pár hete elkezdtem kipróbálni. Egyrészt azért, hogy finom-e, másrészt hogy hány napig áll el minőségromlás nélkül, és mennyi darabra vágható. (Mondja valaki, hogy nem vagyok elég alapos!):) Ezeket a próbasütiket az elkövetkező 2 hétben sorban felrakom.

Az elmúlt hétvégén sem lazsáltam, mert a sós sütik tésztáját összegyúrtam és lefagyasztottam, hogy már csak sütni kelljen az utolsó héten. Ilyen az Ági féle sajtos ropogós és a Sós-omlós sütemény. Ez a kettő egyszerűen szuper jó. Akár most megsüthettem volna, mert dobozban hetekig eláll minőségromlás nélkül. A Sajtkrémmel töltött (mini) pogácsákat megsütöttem és így fagyasztottam le, hogy csak tölteni kelljen 2 nappal az esküvő előtt. A Sajtos perec tésztája is a mélyhűtőben pihen. Megsütöttem a linzereket, aminek a fele csokival lesz bevonva, a másik fele meg díóval megszórva. Ezek már egy dobozban pihennek a hűtőszekrényben, és az utolsó héten csak lekvárral kell megtölteni.



     Nagyon fontos szempont, hogy amit előre, legalább 1 héttel korábban el lehet készíteni, és hűteni kell, minél kisebb helyet foglaljon. (Áldom az eszemet, hogy a régi, de még jól működő hűtőszekrényt nem hagytam kidobni, csak a garázsba száműztük, és ugyan kerülgetjük egész évben, de most nagyon megkönnyíti a dolgomat.) Ilyen édes sütemény a Sakksüti. Mutatós, fóliába tekert rudakban akár felszeletelve is, egymásra rakható, könnyű szállítani, és kiszámítható a mennyiség is. 1 rúdból 20 szeletke jön ki. Ezt mindenki szerette. Hasonló szempontok miatt a Kekszes őzgerinc a másik kedvenc, és még csak sütni sem kell. Pillanatok alatt elkészül egy rúd belőle. (Ebből pl. nem sok maradt.) A Diós csokoládészelet a mellett, hogy nagyon finom, nem krémes, de nem is száraz (liszt sincs benne), még a sok maradék tojásfehérjét is fel lehet használni hozzá. A Kókuszos kocka az esküvői sütemények közül nem maradhat ki. Ezt sem krémmel készítem, még sincs szárazsütemény jellege. A Krémes-diós csók volt még a másik nagy sláger. Mutatós a tarkaságával, és szinte olvad a szájban. Pár nappal előbb lehet csak elkészíteni.


      
     
     
     

      A krémes vagy töltött sütik közül az alábbiak biztos szerepelnek most is. Hólabda. Kisebb kiszúróval szaggatva kiadós, így több sütit is meg tudnak kóstolni. Mutatós, és annak ellenére, hogy krémes, könnyű megfogni. A Kijevi krémes az egyik új, amit mindenképpel megsütök. Nincs ember, aki ezt ne szeretné. Krémes, de mégsem nagyon, nem folyik, nem olvad. Pár nappal előbb célszerű tölteni, hogy a lapok megpuhuljanak, de a lapokat akár egy héttel előbb is meg lehet sütni. Jól becsomagolva nem szárad ki, és nem romlik meg.


 A Krémes-mézes is pont ilyen. Még lesz Puncsszelet is. Mostanában próbáltam ki egy receptet, a napokban felrakom az oldalamra. Kipróbáltam még egy csodás krémes sütit, egy Grillázs alagutat, ami annyira elnyerte leendő menyem tetszését, hogy már csak miatta is bevettem az édes csapatba. Kipróbáltam még egy cukormázas Narancsos-tortadarás kevert sütit és kipróbálásra vár még kettő másik is. A sok sütiszélből, a kiszaggatott piskótából és a maradék krémekből, kicsit felturbózva sok golyócskát készítettem a lányom esküvőjére, amit különböző színű, ízű panírban (tortadara, kókusz, dió, reszelt fehércsoki) megforgattam. Eddig 15 édes és 4 sós van a listán. Ebből talán 1-2 édes majd kimarad, ha az összes próbán túl vagyok. (Mindig az a nehéz, hogy mit húzzak ki a listából.) Az összeállításnál azt is figyelembe vettem, hogy a tányéron hogy mutatnak majd. Lesz rózsaszín tetejű, sárgás, barna, tarka, fehér, diós, kókuszos. Ember legyen a talpán, aki majd ellent tud állni ezeknek.:)

2012. június 4., hétfő

Bódi Margó rakott krumplija

Amikor ezt az ételt megláttam a PaprikaTV-ben, még jóval olcsóbb volt a tojás. El is tettem a receptet, de már csak a tojás-áremelkedés után kerítettem rá sort. Ha mostantól nem is így készítem, azért megérte kipróbálni, mert nagyon finom. A rakott krumpli egyszerűbb módja is nagyon kelendő a családban. Régebben havonta legalább kétszer készítettem, mert ezt a párom soha nem tudta megunni. Szeretnék mindenkit figyelmeztetni a Tejfölös újkrumplira, amit „kötelező” legalább egyszer elkészíteni, amikor itt az újkrumpli. Ezt most azoknak írom, akik eddig még nem találkoztak vele, mert aki már kipróbálta, úgyis előveszi újra. Ízre majdnem olyan, mint a rakott krumpli, az állaga meg kicsit szottyosabb. Fejes salátával az igazi. Tovább a recepthez>>>

2012. május 25., péntek

Sárgabarack krémleves

Már nem sokat kell várni, hogy jöjjön a sárgabarack. Ez még tavalyi recept, amikor is nagyon sok és finom barackot lehetett kapni. Kiváncsi vagyok, hogy idén milyen lesz a termés. Tovább a recepthez>>>

2012. május 17., csütörtök

Marcipános-mézes süti

Sherpánál találtam ez a receptet. Amilyen egyszerű elkészíteni, olyan finom.
Mostanában alig készült olyan étel, ami már nem lenne fent az oldalamon. Élvezem, hogy mostanában úgy főzök, ahogy régen. Hirtelen eszembe jut valami, nem kell hozzá se jegyzet, se recept, nem mérgelődök, hogy elfelejtettem feltölteni a fényképezőgép akkumulátorát, pedig most kellene gyorsan kattintani egyet, és nem kell az asztalnál várni senkinek arra, hogy elkészüljön a fotó. Most abból főzök, ami van. Legutóbb chilis babot készítettem darált húsból, bab- és kukoricakonzervből úgy, ahogy régen, és sokszor készítettem. Valami leves is kellett volna, gyorsan egy kolbászos, köménymagos tojáslevest főztem, és a párom olyan elégedett képet vágott, hogy elgondolkodtam, én tényleg csak a honlapomnak főztem 5 évig? Újra felfedezzük ezeket az egyszerű ételeket. Jöhetnek a tojásos nokedlik, fejes salátával, a friss borsólevesek, és társaik. Tovább a recepthez>>>

2012. május 9., szerda

Uborkás-húsos palacsinta

Rövid pihenő után itt az 1001. recept. Palacsinta minden változatban jöhet, akár édeses, akár sósan, nagyon szeretjük.   Tovább a recepthez>>>

2012. április 27., péntek

Banános-túrós-almás rétes

Ez az 1000. recept az gportálos oldalamon. Nagyjából 5 és fél év termése. 1000 recept és több mint 11 ezer fáziskép. 
2006. szeptember végén regisztráltam az oldalt a gportálon. Már az első recepteket is igyekeztem fázisfotókkal illusztrálni, bár az első digitális fényképezőgépem még elég gyenge volt, ez a legrégebbi receptek fotóin meg is látszik. Ezeket a jövőben szeretném lecserélni, így legalább újra lesz indok, hogy elkészítsem azokat az ételeket, amelyeket az időszámítás előtt… pontosabban a honlapom előtti időkben a legjobban szerettünk, mivel mindig új ételeket „kellett” készítenem, hisz ugyanazt az ételt csak egyszer lehet elsütni egy ilyen oldalon.
Eleinte csak a család kedvenc receptjeit akartam feltenni, ami része lett volna egy családi honlapnak, de ahogy jöttek a látogatók, és kaptam a pozitív visszajelzéseket, egy folyton bővülő receptgyűjtemény lett belőle. Arra gondoltam, hogy legyen egy 1000 receptes gyűjteményem, ami már elég jelentős ahhoz, hogy mindenki találhasson olyan receptet, amit érdemesnek talál a kipróbálásra. Sokat gondolkodtam, hogy mi legyen a folytatás. A sok recept és kép már egy kicsit nehézkessé teszi a szerkesztést, nem is tudom, hogy egyáltalán mennyit bír még el a rendszer. Még van a gépemben készen 20-30 recept, és utána már nem a mennyiség lesz a cél. Inkább kevesebb új recept, de csak olyanok, amelyek legalább 5-ösre vizsgáztak. Most néha azért becsúszik egy-egy gyengébb osztályzat is.:) Egy kis átalakítás is ráférne az oldalra. Már elkezdtem az alapreceptek variációit összegyűjteni. (Ez még nem látható.) Biztos nem hagyom abba, mert el se tudnám képzelni, hogy ne keressek új recepteket, hogy ne próbáljam ki az ötleteimet, amelyeket számos cetlin őrzök, hogy mindkét kezemet használjam főzés közben, hiszen az egyik már rég összenőtt a fényképezőgéppel, de egyre többet szeretnék a jövőben a családomnak és nem a honlapomnak főzni. Arról nem is beszélek, hogy van még pár kreatív hobbim, amit félre kellett raknom a honlapom miatt. Nem utolsó szempont az sem, hogy az egyre dráguló élelmiszerárak mellett nem mindegy, hogy egy-egy szombaton gyorsan összedobok egy paprikás krumplit (amit nagyon szeretünk), vagy nyáron egy lecsót, meg sütök pár túrós-kakaós-lekváros palacsintát, vagy minden hétvégén többfogásos menüt készítsek akkor is, ha csak szűk családi körben vagyunk. Jobban tartok attól, hogy nem tudom majd megvalósítani ezt az új elképzelést, hiszen bármit meg lehet 3 hét alatt szokni, ha azt következetesen és rendszeresen csináljuk (akár evésről, akár a mozgásról van szó), ezt meg már 5 és fél éve így csinálom. Ha egy receptet elolvasok, nem csak az ízét érzem, hanem már azt is látom, hogy melyik tányéromon fényképezem le a végeredményt.:)
1000. receptnek ezt a rétest választottam, mert ez saját ötlet. Tovább a recepthez>>>

2012. április 24., kedd

Medvehagymás túrókrém

A múlt hétvégén Bakonybélben voltunk medvehagymát szedni. Csak ezért Budapestrőn nem utaztunk volna a Bakonyba, de kedves barátok laknak a szomszéd faluban és rokonok Veszprémben, így a kellemeset a hasznossal összekötöttük. Medvehagyma Fesztivál volt Bakonybélben, így megkóstolhattunk néhány medvehagymás ételt. Persze a fényképezőgépemet otthon felejtettem, a telefon meg nem az igazi.:( Egy kazalnyi medvehagymával jöttünk haza, így egy részét eltettem a medvehagymában szűkölködő napokra, egy részéből meg azóta is különféle ételeket készítek. A hétvégénk is a medvehagyma jegyében telt, és meg kell mondanom, hogy egyenlőre meg is untam.
Ez volt az első étel, amit elkészítettem. Szeretjük a túrót is, meg a kencéket is, így mindenkinek ízlett. Tovább a recepthez>>>

2012. április 19., csütörtök

Húsrolád savanyú káposzta ágyon

Egy nagyon jó kis receptet találtam a Nosaltyn. Felhasználható hozzá a hűtőben megbújó húsvéti sonkamaradék, meg ami még akad, de kötelező a darabka kolbász is, mert az adja meg az igazi jó ízét. Én a töltelékből többet készítettem, mert a káposztához keverve nagyon jó ízt ad neki. A bacon nem kötelező, de nagyon finom ízt ad neki, és nem hagyja a tekercseket kiszáradni. Tovább a recepthez>>>

2012. április 12., csütörtök

Sonkával-babbal töltött tekercsek

Néha kipróbálom azokat a recepteket, amelyeket egyes alapanyagok zacskóin találok. Vettem egy fehér aprószemű babot, és ez a recept volt rajta. Az egyik kedvenc krumplisalátánk receptje is a kumplis zacskóra volt nyomtatva. Kár hogy ritkán élnek ezzel a lehetőséggel a gyártók. Tovább a recepthez>>> 

2012. április 5., csütörtök

Túrós galuska

Egy régi Magyar Konyhában találtam ezt a jó kis galuska receptet. Annyira omlós, finom, hogy ha nem is mindig, de gyakran fogom így készíteni. Jó kísérője az ilyen tejfölös, szaftos húsféléknek. Csak ajánlani tudom. Tovább a recepthez >>>

Gombás csirkepaprikás túrós galuskával

Ennél az ételnél nem is a gombás csirkepaprikás a lényeg, hanem a körete. Utóbbi receptje a következő bejegyzésben jön.Tovább a recepthez>>>

2012. március 31., szombat

Barackos tejfölös kocka

A legutóbbi Príma Konyhában jelent meg ennek a sütinek a receptje. Ma megsütöttem, és nagy sikert aratott a családom körében. A receptben felhívják a figyelmet arra, hogy több órás hűlés után lehet szépen szeletelni, de még csak azt se érte meg, hogy teljesen kihűljön. Ritkán találok ilyen kincset, de amikor elolvastam a receptet, azonnal tudtam, hogy ez az. Pont olyan, mintha két tésztalapot krémmel töltöttem volna meg, pedig együtt sül a tészta és a töltelék. Tulajdonképpen egyszerű recept, mégis milyen finom! A tésztájával van egy kis macera, mert igazán akkor lesz olyan finom omlós, ha nem lisztezzük agyon, hogy ki lehessen nyújtani, mert elég lágy a tészta, de két sütőpapír lap közt nyújtva megoldható, bár kicsit még arra is ragad, de érdemes vele vesződni. Igaz, hogy régebbi receptek is várakoznak a megjelenésre, de igyekeztem ezt a receptet soron kívül megosztani mindenkivel, hogy már húsvétra elkészíthesse. Tovább a recepthez>>>

2012. március 29., csütörtök

Büfés túrós (light)

A recept nagyon sok helyen megtalálható a neten. Én a NoSalty oldalán olvastam először. Ennek most egy cukor nélküli változatát készítettem el. Xukrot használtam hozzá. A tetejére eredetileg kakaóport kell szórni, de ki akartam próbálni, hogy xukorral is lehet-e jó csokibevonatot készíteni, ezért azzal vontam be. Lasagne tepsiben sütöttem, mert fél kg túróhoz ez a méret kell, ha nem akarom, hogy lapos legyen a krém és a hab, de így a tészta sok egy kicsit. Egy Rákóczi túróssal nálam nem veszi fel a versenyt, de a családnak ízlett, a csokimáz nélkül meg egy egyszerű sütemény. Tovább a recepthez>>>

2012. március 27., kedd

Smack leves

Egyetlen zacskó Smack 4-5 embernek is elég lehet, ha levest készítünk belőle, ráadásul gyorsan elkészül.
A tésztát csak röviddel a tálalás előtt főzzük a levesbe, mert ha sokáig áll, nagyon megszívja magát és elázik. Tovább a recepthez>>>

2012. március 24., szombat

"Bolognai" spagetti Aliz módra

Az idézőjel nem véletlenül került a recept címébe, és tudom, hogy nem éppen autentikus a recept, de már évtizedek óta ezen a néven szerepel a családi étlapon. Darált marhahús helyett darált sertésből készítem többnyire, mert jobban szeretjük, meg ez volt itthon. A Húsvarázs ételízesítő meg csodákra képes. Olyan gazdag a húsíze, hogy az íztelenebb sertéshúst is képes egy kicsit "marhásítani". Vigyázni kell a sózással, ha valaki ilyesmit használ, mert nagyon sós. A parmezánt csak ritkán veszek, mert drága és nem mindig kapható, ezért mindig van itthon szárított parmezán, amivel egy kicsit tudok csalni, és a parmezán illúzióját kelteni. Az az igazság, hogy nagyon sok sajttal szeretjük, talán nem is csak az íze miatt, mert akkor egy kis parmezán is megtenné, de azt a nyúlós, olvadt sajtot, keveredve a finom paradicsomos szósszal igencsak szeretjük. Tovább a recepthez>>>

2012. március 22., csütörtök

Túrós csusza

Nálunk a túrós csusza megosztja a családot (úgy, mint a káposztás kocka), mert a fele édesen, a másik fele sósan szereti. Éppen ezért nem mindig készítem így. Sokszor csak megfőzöm a tésztát és az asztalra teszem külön a túrót, a tejfölt, a kisütött szalonnát és a porcukrot. Így mindenki a kedve szerint készíti el. Én mindkét módon szeretem, a felét sósan, a másik felét édesen eszem. Mivel a sós túrós csuszának ez a legfinomabb módja, a sütőben átsütött változat, így most nem készítettem külön, de ez egyáltalán nem zavarta az édes változatot kedvelő családtagjaimat, mert szalonnapörc, szalonnazsír ide-vagy oda, bizony jócskán megcukrozták. Bevallom, én is, és egész jó volt.:)Tovább a recepthez>>>

2012. március 17., szombat

Fokhagymás krumpliköret

Első ránézésre paprikás krumplinak tűnhet, de nem az. Inkább egy kicsit kolbászra emlékeztető íze van, vöröshagyma sincs benne, és szárazabbra van főzve, mint a szokásos paprikás krumpli. Akár ízletes krumplipüré is lehet belőle, csak össze kell törni. Tovább a recepthez>>>

2012. március 14., szerda

Mandulás torta

Az IKEA-ban soha nem hagyom ki a svéd mandulatortát. Ahhoz hasonlót készítettem, de nem pont olyat, és többlaposat. Annak ellenére, hogy nem nagy, azért 6 felé vágva egy-egy tisztességes szelet jutott mindenkinek az ebédhez. Nagyon laktató, és nagyon-nagyon finom. Tovább a recepthez>>>

2012. március 12., hétfő

Sajtos rántott dara

Ezt a rántott darát eddig csak édes változatban készítettem, de egy kis reszelt sajttal, meg egy kis sajt-sonka töltelékkel egész ízletes étel lett belőle. Főzelékre feltétként, de így zöldséges rizzsel tálalva jó főétel lett belőle. Nekünk nagyon ízlett. Tovább a recepthez>>>

2012. március 4., vasárnap

Túrógombóc1

Túrógombóc sorozatom utolsó darabja, legalábbis egyenlőre. Maradok a sült változatnál. Régebben e szerint a recept szerint készítettem a gombócokat, a konyhai pályafutásom elején meg a Horváth Ilona féle változatot, mivel más szakácskönyvem akkoriban még nem  volt. Tovább a recepthez>>>

2012. február 29., szerda

Update1-es túrógombóc

A túrógombócok sorát megint egy diétás változattal folytatom. Nem olyan régen fedeztem fel a zabkorpát. Akkor kedveltem meg, amikor "tejbegrízt" főztem belőle, és meglepően hasonlított az igazi, grízből készült változatra. Ha olyan egészséges is, mint ahogy azt sokan állítják, akkor azt a kis különbséget örömmel vállalom. A túrógombóc is nagyon finom zabkorpával, és a tudat, hogy szinte bűntetlenül élvezhetjük, még finomabbá is teszi. Egyébként meg szokás kérdése. Emlékszem életem első coca colájára. Még gyerekként kóstoltam, amikor nálunk nyaraló osztrák ismerőseink megkínáltak vele. Borzasztó roszz volt, olyan volt, mint a Fagifor, amit akkoriban köhögésre kaptunk kanalas orvosságként. Gyorsan megszerettük, amikor már kapható volt nálunk is. Aztán jött a light változat. Szinte ihatatlannak éreztem, ma meg a cukros változatától érzem azt, hogy túl édes, és összeragad tőle a szám. Ezekkel az egészséges alapanyagokkal is így vagyok. Először talán furcsa, majd egy idő után jobban ízlik, mint az eredeti. Tovább a recepthez>>>

2012. február 25., szombat

Túrógombóc (tejbegrízes)

Itt van az újabb túrógombóc. Ennek van egy egyszerűbb változata is, amikor főzünk egy sűrű tejbegrízt, és ahhoz keverjük nyersen a túrót. Ennél a módszernél a túrót is megfőzzük. (Nem ismerem a recept forrását.) Tovább a recepthez>>>

2012. február 20., hétfő

Sült túrógombóc (light)

Ezen a héten túrógombóc receptek jönnek. A Sült túrógombóc premierje óta máshogy csak elvétve készítettem, annyira bejött nekünk. Sok pozitív visszajelzést kaptam, de mindig az újabb megoldások foglalkoztatnak, így kipróbáltam néhány másfajta receptet is. Először a Sült túrógombóc "lájtos" változatát próbáltam elkészíteni. Ha nem is olyan jó, mint az eredeti, azért egészen ehető lett. Tovább a recepthez>>>

2012. február 17., péntek

Fehérbabos melegszendvics

Ez a harmadik melegszendvics, ami a közös képeken szerepel. Egyenlőre ennyi elég is ebből a fajta ételből. Van néhány kész receptem túrógombócra (sütve, főve, "lájtosan", hagyományosan), így folytatásként hamarosan a gombócokkal jövök. Tovább a recepthez>>>