Ezt a sütit tavaly húsvétra készítettem, de ma többször is szóba került a honlapomon, és nem biztos, hogy sokan találkoztak vele. Az ünnep közeledtével talán lesz aki elkészíti. Én is megsütöm a héten, dupla adagból, mert nagyon jól mutat egy húsvéti vegyes sütis tálon, és még finom is.:) Tovább a recepthez >>>
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Most néztem meg a receptetez is szuper!:-)) Nincs ötleted, a tojáslikőrt mivel lehet helyettesíteni? Tudom,hogy azzal az igazi, de nem mindenki szereti.
VálaszTörlésHát ez csúúúúcs. Nagyon tetszik. A tojáslikör az egyetlen, amit megkostolok :)))
VálaszTörlésAndi! Esetleg narancsos fehér csokival. A tojáslikőr helyett pl. jaffa narancsszörppel kell a csokit összeolvasztani. (Most lementem a konyhába és egy kicsi adagon kipróbáltam, hogy ne írjak hülyeséget. A mikróban felforrósítottam egy teáskanál szörpöt, és egy sor csokit kevergetve felolvasztottam benne. Az állaga nagyon jó lett. Mondjuk, egy kicsit édes, de egy db. sütihez úgysem kell sok. Ha még egy kis narancshéjat vagy narancsaromát is kevertem volna hozzá még tökéletesebb lett volna. A színe is egész sárga lett. A narancs meg úgyis jól passzol a csokikrémhez, amivel a két réteg össze van ragasztva, legfeljebb a cukormázhoz a tetején a mandulaaroma helyett citromlevet kell keverni. Egész jól hangzik, a sütik felét így fogom készíteni én is.:):) Köszi a kérdést, ilyenkor legalább beindul a fantáziám.:)
VálaszTörlésBianka! Köszönöm szépen.:)
VálaszTörlésKöszönöm szépen,ez jó ötlet.:-)) Én is agyaltam rajt, s valami zselatinos-barackleves krémre gondoltam,de ez sokkal jobb.:-)))
VálaszTörlésS azért tetszett meg a recept,mert előre be lehet gyúrni a tésztát, s a fagyasztóba pár napig pihizhet. S aztán gyorsabb csak a többi részét szombaton elkészíteni!Köszönöm mégegyszer!:-))