JellyPages.com

2011. szeptember 21., szerda

Bajor fokhagymaleves rozscipóban

A fokhagymaleves a legegyszerűbb levesek közé tartozik. Még ezt is különlegessé lehet tenni, ha cipóban tálaljuk. Aki még nem próbálta talán azt hiszi, hogy a kenyér elázik a leves miatt, de ez nincs így.  Ez a fajta amúgy is egy kicsit sűrűbb, mint egy átlagos leves, és egyáltalán nem szívja be olyan gyorsan a kenyér, mint az gondolnánk. Ha közvetlenül a tálalás előtt merjük a kenyérbe, és előtte egy kicsit betoljuk a kivájt kenyereket a sütőbe megpirítani, akkor pont annyit szív csak fel a levesből, amennyit örömmel kanalazunk ki belőle. A levágott kenyérkalapba ha sajtot szórunk, és azt is megpirítjuk, még finomabb lesz. Jó volt látni, ahogy mindenki addig kotorászta a kanalával a kenyérhéjat, ameddig csak érezni lehetett rajta a leves finom ízét. Nem egy gazdaságos módszer, hiszen a kenyértálka a kukába került, de kétség kívül nagyon finom volt így. A kiszedett kenyérbelet megszárítottam és morzsát készítettem belőle. Sajnos nincs a környezetemben háziállat, hogy hasznosítani tudtam volna, pedig nagymamám szerint kenyeret kidobni vétek. Vétkeztem.:( Ez a módszer a pörköltfélék tálalására is alkalmas, hiszen így a tunkolás még elitebb körökben is bocsánatos bűnnek számít. Tovább a recepthez>>>

1 megjegyzés:

  1. Hú, ezt mindenképpen el kell készítenem. Mostanában úgyis állandóan kenyeret sütök, a leveseket meg imádjuk. Nagyon ötletes:)

    VálaszTörlés