JellyPages.com

2010. április 20., kedd

Morzsás-karamelles falatok

Nem tudom ki hogy van vele, de nekem a leveles-vajas tészta az egyik kedvencem, mert annyi mindent lehet belőle sütni. Jó édesen és sósan is, talán a kelt tészták után ennek van a legtöbb variációs lehetősége. Amikor volt időm, szívesen készítettem magam a tésztát, amióta nincs, azóta mindig tartok pár csomaggal a hűtőben, de néha frissen veszem. Már annyi mindent készítettem belőle, hogy azt hittem nem sok lehetőség maradt, így megörültem, amikor a szokásos heti Dr. Oetker hírlevélben ezt a receptet kaptam. A tészta tetején lévő mogyorós (nálam mandulás) tésztamorzsa, mire megsül, finom ropogós réteget képez. Kicsit kevésnek bizonyult a krém, így maradt néhány töltetlen darab, ami még másnap is nagyon jó volt. Ami a tölteléket illeti nem rossz, de egy karamellpuding legalább olyan jó lett volna hozzá, a mandarint meg alig lehetett érezni benne. Legközelebb vaníliakrémmel (mint amilyen a krémes krémje) és őszibarackbefőttel fogom készíteni, mégpedig hamarosan, mert nagyon finom. Érdemes kipróbálni. Tovább a recepthez >>>

1 megjegyzés: