JellyPages.com

2013. január 17., csütörtök

Csokis-banános szendvics

Kaptam egy új szendvics - és gofrisütőt. A régi szendvicssütőm már 25 éves, és még most is jól működik, de nem háromszögletű szendvicseket készít, hanem négyszögletűeket, meg különben is gépfüggő vagyok. Azzal szoktak viccelődni az ismerőseim, hogy nekem mindegy mit vesznek ajándékba, csak be lehessen dugni a 220-ba. Van benne némi igazság. 
A használati utasításban volt ez a recept. Jó ötlet a maradék kalács felhasználására.
Nekünk nagyon ízlett, majdnem olyan, mint egy sütemény. Csak fantázia kérdése, hogy mivel töltjük a kalácsot. Lehetne pl. nutellával megkenni, vagy valamilyen pikáns lekvárral is, és akár más, puha gyümölcsöt vagy befőttet is lehetne bele tenni. Tovább a recepthez>>>

2013. január 9., szerda

Sült camembert sajt



Nálunk a családban mindenki nagyon szereti a camembert sajtot, de idáig csak nyersen, esetleg rántva ettük, azt is ritkán. Gesztenyénél láttam meg ezt a sült változatot, és azonnal kipróbáltam, mivel pont volt egy doboz sajt a hűtőben. Nem csak nagyon gusztusos, ahogy folyós lesz a fehér bunda alatt a sajt, de a fűszerektől nagyon finom is. Legközelebb nem egészben nyomom bele a fokhagymagerezdeket, hanem félbevágva, mert úgy intenzívebb lesz az íze. Mi kiflire kenve ettük. Tovább a recepthez>>>

2013. január 5., szombat

Narancsos muffin szaloncukorral

Nem tudom másnál is így van-e, de mire a karácsonyfát lebontjuk, addigra jócskán megüresednek a szaloncukros papírok. Azt hittem, hogy nem sok maradt rajta, aztán kiderült, hogy egy nagyobb tál is megtelt vele. Ez nem volt túl jó hír, mivel hétfőtől komoly szénhidrátmegvonás lép életbe a családban. Ki fogja megenni ezt a sok édességet? Egyből beugrott, hogy egy részét hasznosíthatnám muffin töltelék formájában. Már régóta őrzöm ezt a narancsos muffin receptet, itt volt az ideje kipróbálni. 16 db lett belőle. Egyet, ha már szétvágtam a kép kedvéért, mindjárt meg is kóstoltam. Finom, puha, narancsos, és az amúgy is nagyon kellemes ízű citromos-túrós szaloncukor még finomabbá tette. Délután a dohányzóasztalon egy tányéron maradt vagy 10 db belőle, és csak egy fél órára hagytuk el a nappalit, ahol Gina, a golden retriever békésen aludt. Estefelé tünt fel, hogy üres a tányért. Először egymást gyanúsítottuk meg, hogy nem gondolt a másikra, még én is ettem volna belőle, mert csak a tesztpéldányt kóstoltam meg, de kiderült, hogy a tettes Gina volt, aki még a papírt is megette, meg azt a 3-4 szelet bejglit is, ami még a tányéron volt. 9 éve nem fordult elő, hogy ételt vett volna el az asztalról, csak a 60 ezres vadonatúj szemüvegemet vette le és rágta szét évekkel ezelőtt, de ételt azt nem. Múlt héten kezdte ezt az új szokást, akkor egy fél tábla csokit már megszerzett így magának, és a miszlikbe tépkedett papír buktatta le. Úgy látszik hogy a fogyókúra, amire fogtuk, őt is élelmessé teszi. Tovább a recepthez>>>

2013. január 1., kedd

Rakott bejgli (maradékból)

Az év első bejegyzésében minden kedves olvasómnak és blogtársamnak nagyon boldog új évet kívánok!
Nekem a január elseje az év legdepressziósabb napja. Annyira szeretem az év utolsó hónapját, a tervezgetést, a váráslást, a kis titkokat, a karácsonyi menü tervezgetését, a sütkérezést, a dekorálást, az ajándékok becsomagolását, a kivilágított várost, és mindent, ami a karácsonnyal kapcsolatos, hogy ilyenkor kimondottan ürességet, és szomorúságot érzek. Hogy könnyebb legyen elviselni újra a hétköznapokat, a héten még szabadságon vagyok. Majd jövő hétfőn lesz rossz újra korán kelni, de nem annyira, mintha már holnap hajnalban szólna az óra.
Lassan elfogynak a maradékok is, vagy átalakulnak.
Valahogy nálunk nem tartozik a bejgli a kedvenc sütemények közé. Már a harmadik alkalommal sütöttem a Stahl Judit féle tortaváltozatot, mert az legalább tavaly még mind elfogyott, de az idén még alig ettünk belőle, pedig sokkal kevesebb sütit sütöttem, mint a korábbi években.  Sajnáltam volna kidobni, így egy kicsit átalakítva talán jobban elfogy.  Jövőre azért elgondolkodom majd azon, hogy érdemes-e, csak a hagyomány miatt, bejglit sütni, ha nincs is rá igazán igény a családban.  Tovább  a recepthez>>>

2012. december 29., szombat

2012. december 28., péntek

A legfinomabb rakott káposzta

A recept egyszerű. Főzz egy jó adag töltött káposztát, majd ebből készíts rakott káposztát! Nem hülyültem meg, csak úgy elsóztam, hogy alig lehetett megenni. Már az egész rosszul indult. Szombaton elmentem a piacra a kedvenc savanyúság árusomhoz, hogy vegyek mindenféle különlegességet, mint pl. fokhagymával tömött cseresznyepaprikát, káposztával tömött uborkát, bébikukoricát, stb., és persze savanyú káposztát és leveleket. Olyan sokan voltak, hogy mire sorra kerültem, és kiválasztottam azt a 6-7 félét a vacsorához, a mögöttem állók fenyegető pillantásait éreztem a hátamon. Gyorsan fizettem és távoztam. Estefelé, amikor a káposzta került volna sorra, jutott eszembe, hogy pont azt nem vettem. Párom nem volt otthon, fiamat kértem meg, hogy gyorsan vigyen el a Tescóba, de ő is időre ment valahová, így nem tudtam végigállni a sort a savanyúságos előtt. Kénytelen voltam előre csomagolt vecsési savanyú káposztát venni, levél nélkül. Gondoltam nem nagy baj, hiszen a káposztalevelet többnyire a tányéron hagyják a családtagjaim, így jó lesz a meztelen gombóc is. A töltelék nagyon fincsi lett, még a rizst is füstölt hús levében pároltam meg hozzá. Egy nagy darab füstölt sonka levével engedtem fel a káposztát is, és került bele házi, kicsit csípős kolbász is, és igazán nagyon finom lett a végeredmény. Eztán 3 napig állt a hidegben, és mire sorra került, olyan sós lett, hogy alig tudtuk megenni. Még most sem értem, hogy tudtam így elsózni. Nem csak a káposzta, de a gombóc is nagyon sós volt. Még a kutyának sem adok nagyon sós ételeket, így már majdnem kidobtam, amikor mentő ötletem támadt. Főztem egy adag rizst só nélkül. A gombócokat szétnyomkodtam, a káposztát kiöblítettem, és a szokásos módon, jó sok tejföllel rétegeztem és átsütöttem. Olyan finom rakott káposzta lett belőle, mint még soha.  Azt azért nem mondom, hogy ezután majd  töltött káposztával indítom a rakott káposztát, de újabb bizonyíték, hogy nincs elrontott étel, legfeljebb kicsit körülményesebb módon készül el egy bizonyos étel.
Azért a lekozmált ételekből nem lehet mást készíteni, és idén erre is volt példa. A karácsonyi vacsora előétele borleves, és gesztenyeleves volt. A gesztenyeleves elkészült, félrehúztam, és közben egy másik étel alatt nagyobbra akartam venni a hőmérsékletet, de nem figyeltem eléggé, és alágyújtottam a kész levesnek. (Ez a hátránya a gázzal szemben a kerámialapos tűzhelynek.) Csak akkor vettem észre, amikor már a tetején forrt ki a fazékból. Mivel a gesztenyeleves egy sűrű krémleves, és tele volt rumban áztatott mazsolával, így kb. 2 cm vastagon úgy leégett, hogy nem csak a levest, hanem majdnem a kedvenc, vastag aljú fazekamat is ki kellett dobni. Végül sikerült a fazekat sok-sok forralással, sikálással, és mindenféle házi praktikákkal megmenteni, de a levest nem. Szerencsére volt még 2 gesztenyemassza a fagyasztóban, meg egy zacskó mazsola is, így újra elkészíthettem.
 

2012. december 22., szombat

Narancsos golyó

A banános golyó sikerén felbuzdulva tegnap készítettem egy narancsos változatot, mégpedig fagyasztott narancsból, amit már korábban egy másik süteménynél  kipróbáltam, csak most kekszet tettem hozzá. Eszméletlenül jó lett. Már elindult a fantáziám, és ananásszal is ki fogom próbálni. A csokival való bevonás is nagyon gyorsan megy, mivel a golyókat előtte lefagyasztom, így szinte azonnal rádermed. Tovább a recepthez>>>
A karácsonyi előkészületekkel nem állok túl jól. Ugyan ma sikerült végre megvennem a vacsorához valókat, az ajándékok legnagyobb része becsomagolva, kihasználva a TV előtt töltött, amúgy passzív órákat, de a takarítás nagy része még hátra van. Alig sütöttem valamit, ami elsősorban a lelkemnek hiányzik, mert ez a tevékenység régi családi tradíció nálunk. Nincs karácsony sütihalmok nélkül, pedig már alig van rá  igény.
Mivel nem tudom, hogy lesz-e időm egyáltalán leülni a számítógép elé a következő két napban, így most kívánok minden kedves látogatómnak és blogtársamnak nagyon boldog ünnepeket!

2012. december 17., hétfő

Banános golyó

Vészesen közeledik a karácsony. Máskor már kész tervem volt ilyenkor a karácsonyi menüt illetően. Most meg még azt se tudom, mi lesz a karácsonyi vacsora, pedig idén is 14-en leszünk szentestén. Tavaly ilyenkor már a fagyasztóban volt a káposztába való töltelék is, hogy csak tölteni kelljen a leveleket, és már mehet is a fazékba a többi hozzávalóval együtt. A pulyka vagy csirkemell szeletek is feldolgozva, akár megtöltve, feltekerve, szintén lefagyasztva vártak a sorukra. Most még a húsokat sem vettem meg, ellenben minden ajándék megvan, ami nagy szó, mert sokan vagyunk a listán, és minden évben komoly fejtörést okoz az ajándékok kitalálása, és felkutatása. Még a neten rendelt ajándékok is megérkeztek, így az ünnepi készülődés félig már sikeres.
Régi családi hagyomány szerint a karácsony előtti héten minden nap sütöttünk valamit. Kezdve a szárazabb, elállósabb sütikkel, de most még csak az sincs összeírva, hogy miket szeretnék sütni. Azért próbasütéseket is végeztem pár hete, amikor Csak a puffin blogjában találtam két nagyon jó receptet, amit azonnal ki kellett próbálnom, és biztos, hogy az ünnepi sütitálon is ott lesznek.
Ez az egyik. Egyszerű és nagyon finom. Tovább a recepthez>>>

2012. december 15., szombat

Tarka kókuszos

Kókuszkedvelőknek igazi csemege. Több változatban is megtaláltam  már a neten, de ez a recept a NoSaltyról való. Tovább a recepthez>>>

2012. december 7., péntek

Megint megjelent egy receptem nyomtatásban...

...csak kár, hogy nem én adtam ki.
Már nem először fordul elő, hogy a szakácskönyvek vagy a folyóiratok böngészése közben a saját receptemmel találkozom. Néha mások figyelmeztetnek arra, hogy valamelyik receptemmel találkoztak már nyomtatásban. Legjobban az bosszant, ha olyan receptről van szó, amit én találtam ki. Sok olyan étel van, aminek az eredete ismeretlen, mert már a nagymamáink is sütötték/főzték, és sokan azóta már az ízlésükre alakították, és így lett belőle valakinek a „saját” receptje, de ami tényleg saját ötlet, annak a lenyúlása még bosszantóbb.
A képet az egyik áruházban készítettem telefonnal, így elég gyenge a minősége. Még a szöveg is teljesen az enyém, csak többes szám 3. személyre alakítva, mert én minden receptemet egyes szám első személyben írom, elvégre én, egyedül készítem, nincs ott velem senki.:)
Az könyv amúgy egy nagyalakú, szép könyv, csak kár, hogy a netről összeszedett receptekkel van tele, eredeti nem sok lehet benne, így megvenni sem érdemes.

Ez a könnyv.




És itt van az én eredeti receptem. Szerintem még a képem is jobb, pedig azt is én készítettem, mint azt a 24 db  fázisképet is, ami itt található.>>>

2012. december 3., hétfő

Nesselrode krém

Igaz, hogy én ezt tavasszal készítettem, de már akkor arra gondoltam, hogy ez egy jó kis karácsonyi desszert lehet a vacsorához. Sok helyen megtaláltam a receptjét a neten, nagyjából mindegyik hasonló volt, kivéve a Stahl Judit féle változat, ami lényegesen tojásspórolósabb. A mai tojásárak mellet talán az sem lehet sokkal rosszabb, mert úgyis a gesztenye és a kandírozott gyümölcsök adják meg a jó ízét. Tovább a recepthez>>>

2012. november 16., péntek

Csirkecsíkok light bundában

Az oldalamon az egyik legtöbbet dícsért recept a Csirkecsíkok fűszeres tésztában. A titka az, hogy kevés húsból is sokat lehet készíteni, köszönhető annak, hogy a hús csíkokra vágva még több bundát felvesz, és a végeredmény egy nagy halom, finom, fűszeres finomság lesz. Még én sem tudom kivárni, hogy asztalhoz üljünk, az első néhány, az "elrontott" palacsinták mintájára, egyből tesztelésre kerül. (A kínai gyorsbüfékben kapható bundázott húsfélék is soknak látszanak, de csak látszanak.) A bunda nagyon finom rajta, hiszen fűszeres, ha soványnak éppen nem is mondható, hiszen bő olajban sül, így meglehetősen sokat felszív belőle. Több személyes visszajelzést is kaptam ismerőseimtől, hogy az a gyerek, aki eddig nem ette a húst, így elkészítve szívesen elfogyasztotta, a kiadósságáról nem is beszélve, hisz a mai húsárak mellet ez nagyon is számít. Többféle változata is megtalálható az oldalamon, sajtos- és almás bundában is sütöttem már, de mint emlitettem, nem egy diétás étel. Ez a változat, ha zsiradékban nem is, szénhidrátban mindenképpen nagyon szegény, és még finom is. Tovább a recepthez>>>

2012. november 4., vasárnap

Barackos-tojáslikőrös szelet

Ma 3 éves a blogom. Stílusosabb lett volna egy tortareceptet feltenni, de már annak is örülök, hogy nem felejtettem el, ugyanis az előző kettőt igen. Torta helyett ez a süti is megteszi, mert nagyon finom, és még mutatós is.:) Tovább a recepthez>>>

2012. október 31., szerda

Halloween

Ez az idei töklámpásom.

Diós nudli túrós tésztából

Tudom, hogy drágább a túró, mint a burgonya, és burgonyás tésztából is finom a nudli, de túróval még finomabb. Nem olyan régen a sárgabarackos gombócnál már megtapasztaltam a különbséget, mert nem csak ízben finomabb, de a tésztával is könnyebb bánni. Egyszer mindenképpen érdemes kipróbálni.

2012. október 25., csütörtök

Rebarbarás pite

A rebarbara  számomra új felfedezés. Valamikor régen, úgy 20-30 évvel ezelőtt már találkoztam vele, de valahogy azóta kimaradt az életemből. Hévízen a kertben a testvéremnek van néhány bokor (vagy mi) rebarbarája, és tavasszal, amikor kinyitottuk a házat, még nem volt feltöltve a spájz, így a szegényes készletből kellett valamit készítenem. Ekkor kaptam egy csokor rebarbarát, hogy csináljak belőle valamit. Nem azt mondom, hogy azt se tudtam, hogy eszik-e vagy isszák, de nem nagyon volt rebarbarás tapasztalatom. Egy árva zacskó epres pudingport találtam a szekrényben, meg fél zacskó lisztet és cukrot. Már csak egy kis margarin kellett és pár tojás kölcsön a testvéremtől, és megsütöttem ezt a pitét. Nagyon finom a rebarbara, nem is gondoltam volna. Most hétvégén is kaptam, és már tudatosan készítettem belőle édességet. Piskótatekercset, vaníliaszósszal, amihez egy adag almás-rebarbarás kompótot főztem. Ehhez a rebarbarát szétfőztem, az almakockák meg darabosak maradtak, és lett egy nagyon jóízű, krémes valami, ami a vaníliás krémmel/szósszal nagyon jól harmonizált. Mostantól már a rebarbara is a kedvencem lesz. Tovább a recepthez>>>.

2012. október 19., péntek

Levesporos-gombás csirke

Egyszeű, de nagyszerű és nem utolsó sorban nincs vele sok tennivaló. Mivel nem volt otthon elég tejszínem, így tejföllel kevertem a szószt, amivel leöntöttem a húst. Régen (még a honlap előtti régmúltban) csak tejszinnel elkészítettem már ezt az ételt, úgy bársonyosabb volt a szaftja, de így finom volt. Tovább a recepthez>>>

2012. október 12., péntek

Mézeskalácsos tiramisu

Lassan megint aktuálisak lesznek a mézeskalácsos receptek. Ez volt idén az első édesség, amit januárban készítettem, hogy a karácsonyi mézeskalács-maradékok utolsó morzsáit is eltüntessem. Olyan sikeres volt, hogy azóta babapiskóta helyett inkább így kérik a tiramisut. Akár karácsonyi desszert is lehet belőle, hiszen ez a fűszeres krém, és a mézeskalács amúgy is ünnepi hangulatba hoz... engem mindenképpen. Tovább a recepthez>>>

2012. október 4., csütörtök

Alföldi nyári leves


A receptet egy régi Fakanálban találtam, és igaz, hogy a nyáron készítettem el, de hogy mitől lesz ez nyári leves, azt nem tudom. Nincs benne semmi szezonális hozzávaló, sőt…! Nagyon egyszerű recept, gyorsan elkészül. Még lehetne fűszerekkel kicsit felturbózni. Ha még egyszer sorra kerül, valószínű, hogy egy kis tárkony is kerül bele. Tovább a recepthez>>>

2012. október 2., kedd

Sikerült!:)

Sikerült visszakapnom a Rendszeres olvasóimat. Köszönet Vikinek, aki nem kevés időt töltött azzal, hogy megoldódjon a problémám. Sok-sok próbálkozás után a megoldás nagyon egyszerűnek bizonyult, meg kellett változtatnom a blog nevét.

2012. szeptember 26., szerda

Segítséget kérek



Segítséget szeretnék kérni, hogy a jobb oldali sávban a "Rendszeres olvasók"-kat vissza tudjam állítani. Már egy jó ideje eltünt, és hiába próbálkozom, nem tudom megoldani a problémát. Többen jelezték, hogy szívesen követnék a blogomat, de nem lehet feliratkozni. Amióta a régiről újra változott a rendszer, azóta csak problémáim akadnak. Az elsődleges oldalam a gportálos Aliz konyhája, amit már már 6 éve szerkesztgetek, így azt sokkal jobban ismerem, de ha problémám akad, akkor is bármikor írhatok a webmesternek, és gyorsan kapok segítséget, de itt nem nagyon boldogulok. Még csak azt sem találom meg, hogy kinek lehetne írni technikai segítségért.
Ha a Firefox böngészővel nézem, akkor ezt írja ki a "Rendszeres olvasók" helyett:

"Sajnáljuk...
Ez a modul helytelenül van konfigurálva. Webmesteri javaslat: ellenőrizze, hogy a "Google Kapcsolat - Beállítások - Főoldal URL-címe" mezőben lévő érték megegyezik-e ennek a webhelynek az URL-címével."

Már a "Google Kapcsolat"-ot sem tudom hol keressem, ha a Tervezés/Beállításokban nézem, ott nincs olyan, hogy Főoldal URL címe. Ha valaki tud nekem segíteni, nagyon hálás lennék. Előre is köszönöm szépen.

2012. szeptember 25., kedd

Gesztenyés szelet

6 évvel ezelőtt indult az Aliz konyhája. Olyan gyorsan eltelt ez az idő, hogy észre sem vettem, pedig nagyjából félévnyi időt töltöttem a számítógép előtt csak receptírással, „fotoshopholással”, és szerkesztéssel. Az ételek elkészítése, fotózása sem kis munka volt. Mostanában kevesebbb új recept készül, mert hiányoznak azok az ételek, amelyeket évtizedeken keresztül gyakran készítettem a családomnak, és ezért gyakran forgatom a saját szakácskönyvemet. Többször csodálkozik is a családom egy-egy vasárnapi ebédnél, hogy nem fényképezek. Már nem is emlékeznek rá, hogy évekkel ezelőtt már szerepelt az étlapon, de ez nem is csoda, hiszen több mint 1000 ételre ki is emlékszik.
Szerettem volna egy szülinapi tortát készíteni, de nem volt rá időm, így a kész receptek közül választottam ezt a sütit. Tovább a recepthez>>>

2012. szeptember 21., péntek

Rakott mogyorós csirke

Megint egy földimogyorós recept. Mivel a mogyorós csirkének többféle változatát is szoktam készíteni, és nagyon szeretjük a mogyorós burgonyasalátát is, így arra gondoltam, hogy ebben az összetételben sem lehet rossz. És jól gondoltam.:) Tovább a recepthez>>>

2012. szeptember 18., kedd

Szilvás pite reszelt almával

A mindmegettén találtam ezt a receptet. A tésztája kimondottan jó, omlós és finom, biztos kipróbálom másfajta piténél is. A szilva-alma párosítás is jó, nekünk nagyon ízlett. Tovább a recepthez>>>

2012. szeptember 9., vasárnap

Sütés nélküli szedres csoda

Ez volt az idei szedres süti. A címében szereplő csoda egy kicsit túlzás, de tény, hogy finom, mutatós, és nem túl bonyolult. Nyáron kimondottan jó, hogy nem kell bekapcsolni hozzá a sütőt. Áfonyával sem lehet rossz. Az eredeti receptben Boleró por szerepel, aminek az az előnye, hogy édesítővel készül, így a cukor mennyiségén lehet spórolni, de ha valakinek ez nem számít, akkor szörppel is lehet ízesíteni a vizet, amiben a dara megfő. Tovább a recepthez>>>

2012. szeptember 4., kedd

Barackos banánleves

Igaz, hogy ebbe a levesbe konzerv őszibarackot tettem, de májusban, amikor készült, még nem nagyon volt friss. Gondolom, azzal is finom lehet, de így legalább télen is elkészíthető. Nagyon finom, majdnem olyan, mint egy desszert. Évekkel ezelőtt, amikor finn barátaink látogatóban jártak nálunk, és hideg meggylevest készítettem nekik, csodálkoztak is, hogy nálunk az ebéd a desszerttel kezdődik.:) Párom nem szereti a gyümölcsleveseket, de amióta rábeszéltem, hogy ne levesként gondoljon rá, hanem desszertként, azóta már néha megeszi, és némelyik ízlik is neki. Tovább a recepthez>>>

2012. augusztus 26., vasárnap

Paprikamártásos szelet

Sajnos letelt a szabadság.:( Volt időm a konyhában tevékenykedni, mivel folyamatosan voltak vendégeink, így néhány új étel is került a gyűjteményembe. Voltunk néhányszor étteremben is. A balatonszentgyörgyi Csillagvár Étteremben elképesztően nagy adagokat adnak és nagyon olcsón. Eddig Ausztriába mentünk, ha jó rántott húst szerettünk volna enni, de ebben az étteremben majdnem olyan jót készítenek. Ahányszor Hévízre megyünk (Budapestről), mivel előtte vezet el az út, mindig beülünk, hazafelé meg a gyerekeknek is viszünk innen ételt, ha éppen nincsenek velünk. Mindig sokan vannak, de érdemes várni. Az egregyi pincesoron is kipróbáltunk egy újabb éttermet, ahol nagyon jót ettünk. Hévízen, a domb tetején, a körforgalomnál lévő olasz étteremben még soha sem csalódtunk, pedig gyakran járunk oda, mivel közel van a házhoz. 
Ezt a paprikamártást anyukám szerette nagyon, persze hús nélkül, és szigorúan házi széles metélttel. Mivel a fiúk inkább húsevők, így elkészítettem a húsos változatát, ami mindenki tetszését elnyerte. 

2012. augusztus 7., kedd

Sárgabarackos túrógombóc

A piacon még kapható a sárgabarack. Legutóbb olyan helyes kisméretű barackokat kaptam, mint a szilva, egyből megjelent a lelki szemeim előtt a barackos gombóc képe. Ez a túrós gombóctészta nekem jobban ízlik, mint a krumplis változat. Könnyebb vele bánni is, nem lágyul meg, és jól formázható. Ebből a mennyiségből, kis barackokkal számolva, 20 db lesz. Tovább a recepthez>>>