JellyPages.com

2010. augusztus 4., szerda

Fasírt zsemlében

Ezt az ételt gyakran készítettem régebben. Némi magyarázattal tartozom azoknak, akik megnézik a fázisfotókat is, mivel nem zsömlébe, hanem kiflibe töltöttem a fasírtot. Az úgy volt, hogy elmentem a Tescóba zsemlét venni. Épp kifogtam egy 5 Ft-os zsemlevásárt, aminek köszönhető, hogy négy árva zsömlét sem kaptam, de még drágábbat sem. Megpróbáltam olyan kifliket válogatni, amelyek kicsit egyenesebbek, nagyobbak, tömzsibbek és elfér bennük a töltelék. Végül jól sikerült így is, de a nevét meghagytam, ha már egy évtizede ezen a néven szerepel a családi étlapon. A töltelék kicsit eltér a hagyományos fasírttól, mert a füstölt hozzávalók és a csemegeuborka nagyon kellemes ízt ad neki. Mi csak egy joghurtos zöldsalátával ettük, de önmagában is finom, vagy körettel főételként is megállja a helyét. Tovább a recepthez >>>

3 megjegyzés: