Még sok-sok éve, amikor még nem volt ilyen divatos és
felkapott sütemény nálunk a macaron, egyszer kipróbáltam. Nem sikerült szép
talpas kis sütiket készítenem, sőt még csak nem is voltam oda érte, pedig a
forma ellenére benne volt az anyag, tehát ízre jó volt, de úgy gondoltam, hogy
ezt is kipróbáltam, másban több sikerélményem lehet. Aztán jött ez a „macaronőrület”,
hogy a neten mindenki macaront sütött. Tele jobbnál jobb leírásokkal, így újra
megpróbáltam. Ismét nem lett túl jó. Úgy döntöttem, hogy többször nem próbálom,
annyit nem ér az egész, aztán tavaly karácsonyra a lányomtól kaptam egy
macaronkészítő szettet. Szilikonos sütőlapot, kinyomót, és a netről
összeválogatott, szépen kinyomtatott, összefűzött macaron receptválogatást. Illett
kipróbálnom, választottam is egy olyan receptet, amiben a forró cukorsziruppal
kell felverni a tojásfehérjét, de nem lett jó. Persze a gyerekek nagyon örültek
neki. „Nem baj, ha nem olyan szép, anyu, finom ez így is, csak sok legyen
belőle!”, de kissé elment a kedvem tőle, meg erősen csökkentette a
lelkesedésemet a mandula húzós ára is. Aztán elolvastam Gesztenye leírását, és
gondoltam, utoljára kipróbálom, de ha most sem lesz olyan, mint kellene, akkor
több időt nem pazarolok rá, ugyanis még van 4-500 kipróbálatlan egyéb süti
receptem. És sikerült. Köszönöm Gesztenye.:)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon jól néznek ki, mintha csak boltban lettek volna vásárolva! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen.:) Nagyon jó érzés, ha a sok lapos próbálkozás után végre sikerül jót is sütni.:)
VálaszTörlés