Nem gyakran készítek egyben sült húsokat, de a nyáron együtt nyaraltunk a sógorékkal, akik beállítottak egy fantasztikus illatú, ízű sült hússal, s azóta szerettem volna újra átélni azt az élményt. A jénai tálban egy szalonnával, fokhagymával tűzdelt gyönyörű darab hús feküdt egy aszpikos rétegen, aminek a tetején a dermedt pecsenyezsír már előre vetítette a későbbi zsíros kenyér-lilahagyma párosítás élményét. Hozzá kell tennem azt is, hogy a konyhapulton a közvetlen szomszédságában egy 3 kg-os friss, kerek, hatalmas kenyér is várta ezt az alkalmat. A hétvégén vettem egy szép darab lapockát es a kapott recept szerint (kiegészítve a sütőzacskóval) megsütöttem. A legnagyobb titka az alacsonyabb hőmérséklet és a hosszabb sütési idő volt.
Tovább a recepthez >>>
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése