JellyPages.com

2011. augusztus 1., hétfő

Gyors vadas marha


Fiatalabb koromban, amikor étterembe mentünk, szinte mindig Vadas marhát rendeltem, ugyanis nagyon szerettem, és a hosszadalmas készítése miatt csak ritkán vállalkoztam rá. Az "igazit" úgy kell készíteni, hogy a húst a zöldségek és a fűszerek társaságában pácolni kell 1-2-3 napig, miközben időnként meg kell forgatni, aztán a sütőben meg kell sütni, ami szintén hosszadalmas dolog, főleg ha nagyobb darab húsról és öreg állatról van szó. A gyerekeim nagyon szeretik, de nagyon hamar rá kellett jönnöm, hogy nekik az egészből csak a mártás a lényeg, és a zsemlegombóc. Ekkor fedeztem fel ezt a gyors módszert, amikor is nem annyira a húson van a hangsúly, hanem a mártáson. A kuktában az ízletes zöldségek és fűszerek társaságában omlósra párolódik a hús, ami így nagyon finom lesz, és összehasonlíthatatlanul gyorsabban készül el.
Még az első receptjeim között tettem fel az oldalamra ezt az ételt, és nem is csodálkozom azon, hogy nem sokan kaptak kedvet az elkészítéséhez, hiszen ez a kép nem volt éppen ínycsiklandó.

Tegnap újra lefényképeztem, és 23 képpel illusztráltam a receptet. Még lehetett volna egy kis füstölt szalonnával megtűzdelni a húst, de így is nagyon finom lett, hiszen a mártás íze a meghatározó. Tovább a recepthez>>>

2 megjegyzés:

  1. Imádom! Az enyémeknek krumplikrokettel jön be.
    Nagyon guszta :))))

    VálaszTörlés
  2. Petra! Én néha próbálkoztam krumplifánkkal, de csak a zsemlegombóc a nyerő. Ha szólok, hogy lesz vadas, azonnal kiegészítik azzal, hogy "zsemlegombóccal!".:)

    VálaszTörlés