JellyPages.com

2011. augusztus 28., vasárnap

Bazsalikomos paradicsomleves

Sajnos ma letelt a 2 hét szabadság.:( Nem sok időt töltöttem a konyhában, pedig receptekkel felszerelkezve indultam Hévízre.

Még a tésztakészítő gépemet is elvittem magammal, hogy majd kipróbálom a Marlenka tésztáját géppel nyújtani, mert kézzel túl fárasztó, és még a fagyigépemmel is voltak terveim, ugyanis diétás fagyikat akartam kipróbálni, de mindebből nem lett semmi. Még az első nap jól be is vásároltam a keszthelyi Tescóban, hiszen a sógorékat vártuk, gondoltam lesz kinek főzni, de 10 nap alatt egy reggeli tojásrántotta volt az egyetlen főzési lehetőségem, és egy adag fasírtgolyó, de az is csak azért, mert a szomszéd étteremből rendelt tatárbifszteket 

a fiúk úgy befűszerezték (felhasználva az összes fűszert, amivel körberakták a húskupacot), hogy csak egy jókora adag darált sertéshússal összekeverve, és megsütve lehetett megenni. Egész érdekes ízű, és nagyon finom fasírtgombóc kerekedett belőle, hiszen a tatárbifsztekben volt mustár és ketchupe is. Főzés helyett felfedeztünk néhány hévízi éttermet.
(Ennyi ropogós hagymakarikát még sehol sem kaptam a makói szeletemre, még külön kérésre sem.)
 
A borfesztivál ételkínálatából is csemegéztünk.

Bármit szerettem volna sütni-főzni, azt mondták, hogy csak pihenjek, nem azért nyaralunk, hogy az időt a konyhában töltsem. Kevesen értik meg, hogy ez szórakozás is lehet. Nekem a két hét alatt kimondottan hiányzott a főzés.
Mostantól megint gyakran lesznek új receptek, mert ugyan a 2011 előttieket mind felraktam az elmúlt 1-2 hónapban, de ideiekből is szép kis gyűjteményem van. Most egy levessel nyitom meg a sort. 
Tovább a recepthez>>>

1 megjegyzés:

  1. Igazuk volt, a szabadság alatt pihenni kell kedves Aliz, a főzés megvár ;-))

    VálaszTörlés