Gyerekkoromban, amikor főleg hétvégén ettünk húst, és jóval takarékosabban éltünk, nagymamám nagyon rafináltan készített ilyen takarékos menüket. A levesben főtt húst különféle mártásokkal tálalta. Akkor nem nagyon szerettem ezeket a mártásokat (meggy, kapor, torma, stb.), de amikor a levesben egyben megfőzött sertéshúst felszeletelte és a sütőben jó fokhagymásan fűszerezve megsütötte, azt már igen. Akkor még nem volt ilyen választék a fűszerkeverékekből és a Villámpácnak még a hírét sem hallottuk. Nem azt mondom, hogy pont olyan, mintha előfőzés nélkül sütöttem volna meg, de takarékos megoldás, és ezekkel a villámpácokkal egész jó eredményt lehet elérni. A kedvenc fűszeres oldalasomat is elő kell párolni a kuktában, és csak kenegetni grillezés közben a páccal. Tovább a recepthez>>>
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Jó ötlet! Guszta étel lett belőle. :)
VálaszTörlés