JellyPages.com

2011. április 27., szerda

Sonkás palacsintatekercs

Ma kivégeztem a húsvéti maradékokat.Végre visszatérhetek a "lájtosabb" reggelikhez, mert ez a sonka-tojás-kalács-torma variáció túlságosan is a kedvencem, és nehezen tudom kontrollálni a mennyiséget. A mai ebéd a reggeli maradékokból készült.
Készítettem egy sonkás-tojásos-sajtos palacsintatekercset, amit felszeleteltem és a szeleteket bepaníroztam. Hozzá a maradék ecetes tormából egy gyors tejszínhabos szószt készítettem. A tekercseknek csak a felét paníroztam be, a maradékot sütőpapíros tepsibe fektettem, reszelt sajtot szórtam rá, és a sütőben átsütöttem. 

A végeredmény meglepően finom lett, mert a külső palacsintaréteg kicsit ropogósra sült, míg a belseje puha és lágy maradt az olvadt sajt miatt. Eszembe is jutott, hogy egy salátával kiváló előétel, vagy melegszendvics helyett jó kis vendégváró lehetne belőle.Tovább a recepthez>>>

3 megjegyzés: