JellyPages.com

2010. május 17., hétfő

Káposztaleves csirkegombóccal (light)

Jobban illene rá az egytálétel elnevezés, mert így nagyon komplett étel, nem csak fogyókúrázóknak. Én nagyon szeretem a káposztás ételeket. Kedvencem a Korhelyleves, meg a húsgombócos káposztalevesek, legyen az magyaros vagy paradicsomos. A káposzta az egyetlen zöldség (a kruplit leszámítva), amit bárhogy is készítenek el, szívesen megeszem. És milyen szerencse, hogy a káposzta az egyik legjobb fogyókúrás zöldség. Ebbe a levesbe csupa olyasmit tettem, amit büntetlenül lehet enni. A csirkegombócba zsemle vagy rizs helyett zabpelyhet tettem, ízesítésnek meg egy kis füstölt sonkát. Nagyon finom lett és nem száraz. A káposztát többek között két kiváló füszerrel ízesítettem az Ízvarázzsal, ami a magyaros ízét adja és a Húsvarázzsal, ami a húsízt. A füstölt húsos csont meg nagyot dobott rajta. Nem hiányzott a tejföl és a rántás sem belőle. Tovább a recepthez >>>


1 megjegyzés: