JellyPages.com

2011. április 27., szerda

Sonkás palacsintatekercs

Ma kivégeztem a húsvéti maradékokat.Végre visszatérhetek a "lájtosabb" reggelikhez, mert ez a sonka-tojás-kalács-torma variáció túlságosan is a kedvencem, és nehezen tudom kontrollálni a mennyiséget. A mai ebéd a reggeli maradékokból készült.
Készítettem egy sonkás-tojásos-sajtos palacsintatekercset, amit felszeleteltem és a szeleteket bepaníroztam. Hozzá a maradék ecetes tormából egy gyors tejszínhabos szószt készítettem. A tekercseknek csak a felét paníroztam be, a maradékot sütőpapíros tepsibe fektettem, reszelt sajtot szórtam rá, és a sütőben átsütöttem. 

A végeredmény meglepően finom lett, mert a külső palacsintaréteg kicsit ropogósra sült, míg a belseje puha és lágy maradt az olvadt sajt miatt. Eszembe is jutott, hogy egy salátával kiváló előétel, vagy melegszendvics helyett jó kis vendégváró lehetne belőle.Tovább a recepthez>>>

2011. április 23., szombat

Hamis mandulás sütemény

Nem vagyok oda a diós süteményekért, de ez nagyon  ízlik, mert nem száraz, nagyon finom mandulás íze van, és a  tetején lévő cukros-habos tojássárgája réteg mutatóssá teszi. Egymás után kétszer is megsütöttem, ami ritka nálunk, hiszen folyton új recepteket próbálok ki. Gyorsan elkészül, ami nem utolsó szempont. Tovább a recepthez>>>

2011. április 21., csütörtök

Húsvéti ajánlat

Gesztenye hívott a játékra, hogy régebbi receptjeimből válogassak és ajánljak olyanokat, amelyek illenek a húsvéti ünnepkör menüjébe. Ez még csak könnyű is lenne, de hogy javasoljak további oldalakat, amelyeket én is szívesen látogatok, és még nem is vett részt ebben a játékban, az egyáltalán nem egyszerű. (Mindig az jár jól, aki az elején csöppen egy ilyen játékba, mert van kinek továbbadni a labdát..)
A játék lényege:
Írj egy bejegyzést "Húsvéti ajánlat" címmel! Az ünnepre való tekintettel javasolj 5-10 ételt bármilyen kategóriában, egy feltétel van, hogy a korábban már közzétett receptjeid közül válogass!
Ha megkapod a játékot, akkor kérlek küldd tovább 10 bloggernek! De a játékot szabadon is "elviheted", nem kell megvárni, hogy hozzád is eljusson!:)

Mivel már csak két nap van az ünnepig, így nem küldöm tovább ezt a játékot, mert már nem lenne sok értelme, se ideje annak, aki az utolsó pillanatban kapja meg.

Mindenkinek jó készülődést és nagyon kellemes ünnepeket kívánok!
Az ajánlatom:








2011. április 19., kedd

2011. április 15., péntek

Szalalkális-sajtos pogácsa

Nagymamám szinte soha nem használt sütőport, helyette a szalalkálit részesítette előnyben. Igaz, hogy amikor sül alig lehet megmaradni a konyhában, de ahogy hűl a sütemény, úgy illan el az illata is. Ettől függetlenül én nem nagyon szeretem, de az biztos, hogy az ezzel készült sütemények légiesen könnyűek. Egyetlen előnye van, hogy az ember meg tudja állni, hogy ne egye meg forrón, mert kihűlve lesz teljesen szalakálimentes az íze. A kelt pogácsával az a baj, hogy nem számolunk a következményekkel, és jó pár darab már forrón elfogy. Gyors pogácsa ez, mivel nem kell keleszteni, és annak ellenére, hogy csak néhányszor hajtogattam és csak egyetlen alkalommal, pihentetés nélkül, mégis nagyra nőtt, és szép leveles lett. Nem azt mondom, hogy lecserélném a szokásos élesztős receptjeimet erre, de egy próbát mindenképpen megér. Tovább a recepthez>>>

2011. április 12., kedd

Őszibarackos-túrós torta (light)

Egy újabb diétás édesség, ami Xukorral készült. Kicsit szoktam csalni, mivel a Xukor nem egy olcsó termék, és a családban nem mindenki szorul diétára, így sokszor a fele adagot kristálycukorral, a felét Xukorral készítem a süteményeknek. Egy tortánál nehéz lenne fele-fele arányban készíteni, ezért folyékony édesítővel csökkentem a költségeket. A tejszín (mint ennél a tortánál is a felső réteg) élvezhetően édesíthető folyékony édesítővel. Ahová nem csak a cukor édes íze, hanem a tömege is kell, mint pl. a linzerbe vagy a piskótába, ott a Xukor kiváló, hiszen ugyanúgy működik, mint a rendes cukor, éppen ezért minden Xukorral készült étel ugyanolyan mennyiségű kristálycukorral is elkészíthető, mint amennyi a receptben meg van adva..

2011. április 10., vasárnap

Hagymagaluska leves

Néha a legegyszerűbb ételek ízlenek a legjobban. Erre a levesre nehéz lenne azt mondani, hogy bonyolult, mégis nagyon finom. Olcsó is, és gyorsan el is készül. Továbbb a recepthez>>>

2011. április 6., szerda

Gyümölcsös édesség almaszósszal (light)

Sokszor és sokan kérték, hogy tegyek fel az oldalamra olyan recepteket is, amelyeket fogyókúrázók és cukorbetegek is fogyaszthatnak. Sokáig azért nem készítettem ilyen édességeket, mert nem találtam meg azt az édesítőszert, amivel a sütemények ugyanolyan élvezhetőek voltak a számomra, mint a cukorral készült változatai. A Xukor (nyírfacukor) felfedezése igazi áttörés hozott ezen a téren, és az utóbbi időben egyre több ilyen édességet készítettem. Ezeket a recepteket a közeljövőben felteszem az oldalamra.
Tovább a recepthez>>>

2011. április 4., hétfő

Almás túrófelfújt

Ez a  recept is évek óta várja, hogy színre lépjen. Mielőtt vége az almaszezonnak, még gyorsan közzéteszem. Nézegettem a gépemet, és több, még ennél is régebbi receptet nem tettem fel anno az oldalamra, és némelyiket már nem is fogom a gyenge képminőség miatt. Így utólag sajnálom azt a sok elvesztegetet időt, amit rászántam, bár az ételek elfogyasztása azért ad némi kárpótlást. Tovább a recepthez >>>