JellyPages.com

2011. szeptember 2., péntek

Csirkegolyó kijevi módon

Néha elgondolkodom azon, hogy számomra logikus és egyszerű konyhai megoldás másnak miért nem jut az eszébe. Nyáron elnéztem, amint az egyik ismerősöm egy nagy halom előpárolt karfiolrózsát igyekezett
bepanírozni, és a nagy meleg miatt már kissé ideges volt. "Hogy én ezt hogy utálom!" kifejezéssel az arcán, és több réteg tojásos-lisztes-morzsás trutyiréteggel a kezén idegeskedett. Évtizedek óta így csinálja, pedig vega családtagjai miatt sok zöldséget paníroz. Még nézni is rossz volt. Megmutattam neki a zacskós módszert, amit mintha a zöldségek panírozására talált volna ki valaki. Egyenletesen lehet beleforgatni a lisztbe és a morzsába még a karfiolt is. Nem lesz rajta se túl sok, se túl kevés, és még a mosogatnivaló is kevesebb lesz. Azóta áldja nevemet. Megmutathattam volna neki ezt 20 évvel ezelőtt is, de ki gondolta, hogy nem tudja. A húsgolyókat is így készítettem. Tovább a recepthez>>>

6 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta és igen finom lehet! Kifogom próbálni. Nevetni fogsz, de még én sem hallottam erről a panírozási módszerről ami nagyon praktikusnak hangzik és kipróbálom legközelebb!:-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik nekem is:) Csak félek, hogy kifolyik a sajt a közepéből. Nagyon ritkán készítek panírozott húst, de nem a panírozás miatt. De ezt kipróbálom mindenképp.

    VálaszTörlés
  3. Imádom a kijevi csirkemellet : ) Ha csak lehet ezt eszek étteremben :D A múltkor láttam én is Nigellánál ezt a fajta panírozást, most már ki kell próbálnom feltétlenül :D

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tetszik! El ne felejtsem így is kipróbálni! :)

    VálaszTörlés
  5. Nem gondoltam volna, hogy ezt többen nem ismeritek. Próbáljátok ki, mert nagyon jó!:)

    VálaszTörlés
  6. Nekem is nagyon teszik ez a kijevi csirkegolyó! Köszöntem a receptet :)

    VálaszTörlés