Néha elgondolkodom azon, hogy számomra logikus és egyszerű konyhai megoldás másnak miért nem jut az eszébe. Nyáron elnéztem, amint az egyik ismerősöm egy nagy halom előpárolt karfiolrózsát igyekezett
bepanírozni, és a nagy meleg miatt már kissé ideges volt. "Hogy én ezt hogy utálom!" kifejezéssel az arcán, és több réteg tojásos-lisztes-morzsás trutyiréteggel a kezén idegeskedett. Évtizedek óta így csinálja, pedig vega családtagjai miatt sok zöldséget paníroz. Még nézni is rossz volt. Megmutattam neki a zacskós módszert, amit mintha a zöldségek panírozására talált volna ki valaki. Egyenletesen lehet beleforgatni a lisztbe és a morzsába még a karfiolt is. Nem lesz rajta se túl sok, se túl kevés, és még a mosogatnivaló is kevesebb lesz. Azóta áldja nevemet. Megmutathattam volna neki ezt 20 évvel ezelőtt is, de ki gondolta, hogy nem tudja. A húsgolyókat is így készítettem. Tovább a recepthez>>>
Nagyon guszta és igen finom lehet! Kifogom próbálni. Nevetni fogsz, de még én sem hallottam erről a panírozási módszerről ami nagyon praktikusnak hangzik és kipróbálom legközelebb!:-)
VálaszTörlésNagyon tetszik nekem is:) Csak félek, hogy kifolyik a sajt a közepéből. Nagyon ritkán készítek panírozott húst, de nem a panírozás miatt. De ezt kipróbálom mindenképp.
VálaszTörlésImádom a kijevi csirkemellet : ) Ha csak lehet ezt eszek étteremben :D A múltkor láttam én is Nigellánál ezt a fajta panírozást, most már ki kell próbálnom feltétlenül :D
VálaszTörlésNagyon tetszik! El ne felejtsem így is kipróbálni! :)
VálaszTörlésNem gondoltam volna, hogy ezt többen nem ismeritek. Próbáljátok ki, mert nagyon jó!:)
VálaszTörlésNekem is nagyon teszik ez a kijevi csirkegolyó! Köszöntem a receptet :)
VálaszTörlés