JellyPages.com

2011. január 6., csütörtök

Dagasztásmentes kenyér 2.

Valaki csak annyit kérdezett a másik oldalamon, hogy a dagasztásmentes kenyérhez friss élesztőt is lehet-e használni (a receptek többnyire szárított élesztővel írnak róla). Emlékeztem rá, hogy egyszer már én is készítettem friss élesztővel Gesztenye nyomán, és nagyon finom lett. Néhányszor meg is ismételtem, aztán jobbnak láttam, ha nem sokkolom magunkat ezekkel a friss házi kenyerekkel, mert kétszer annyi fogy belőle, mint a teljes kiőrlésű, szénhidrátszegény, kovászos, barna, tönkölybúzás és egyéb egészségesebbnek vélt bolti változatnál. Tovább a recepthez >>>

2 megjegyzés:

  1. Aliz!

    Ez egyszerűen csodaszép!!!!
    Mit nem adnék egy szeletért. Hétvégén nekiállok én is :-)) régen készítettem.

    VálaszTörlés
  2. A tiéd szebb volt, de ízre, meg állagra nagyon jó lett.:)

    VálaszTörlés