JellyPages.com

2010. december 9., csütörtök

Csirkesaláta tésztakosárban

Hosszú évek óta mindig nálunk jön össze a család karácsony este (12-13 fő). Vacsorára mindig van valamilyen előétel, vagy leves (bor, gesztenye) kétféle köret, valamilyen hal és pulykamellből készült étel, és mindig van valamilyen karácsonyi torta. Ha olyan ételt készítek, amilyen még nem volt, azt igyekszem előtte kipróbálni. Ez az előétel is próba volt, ezért is készítettem belőle keveset, így a képek és a receptben megadott mennyiségek egy kicsit eltérnek egymástól. A majonézt mindig frissen készítem, de most a kis mennyiség miatt készet használtam. A csirkét is inkább megsütöm, mert jobban átjárja a fűszer, de épp volt egy kis maradék grillcsirke, így kaptam a lehetőségen és ezért is próbáltam ki ezt az ételt. A fiúknak nagyon ízlett, jól is nézett ki, így mindjárt meg is szavazták, hogy idén ez legyen az előétel. A tésztakosarakat 2 nappal előbb sütöttem meg, a salátát is előtte nap el lehet készíteni, így este már nincs vele sok tennivaló. A vacsora többi fogása még kérdéses. Tovább a recepthez >>>

2 megjegyzés:

  1. Nagyon érdekes és látványos tálalás! Ilyet még nem is láttam. Gratulálok!
    Sándor

    VálaszTörlés