JellyPages.com

2010. március 9., kedd

Paradicsomos húsgombóc


A 70-es évek végén volt egy szomszédom, aki importos üzletkötőként gyakran járt Olaszországban. Hozott egy házi pizzasütőt, így életem első pizzáját akkor, és nála ettem. Az olaszos ételekkel is általa ismerkedtem meg. Egy-egy útjáról képes volt spagettivel, paradicsomkonzervekkel és parmezánnal hazajönni. Emlékszem, hogy az első milánói spagetti elkészítése után bármilyen paradicsomos spagetti készült, akár a darált húsos bolognai, akár más paradicsomos szószos, azt milánóiként emlegettük. Gyűjtőfogalom lett, ha volt benne gomba, ha nem. Még ma is mondok ilyesmit, hogy "összeütök egy milánóit", pedig a különbségekkel tisztában vagyok. Ez az étel is abba a kategóriába tartozik nálam. Finom, nagyon szeretjük, és ez a lényeg.:) Tovább a recepthez >>>

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése