JellyPages.com

2013. július 3., szerda

A mi kis rigócsaládunk


Van egy lilaakác bokrunk a terasz mellett, és egy takaros kis fészek az ágak között. Mivel csaknem szemmagasságba építették, így minden különösebb nehézség nélkül figyelemmel kísérhetjük a rigócsalád életét.
Már a második alom nevelkedik nálunk, és a két kutya meg a cica mellett már őket is a családunk részének tekintjük. Megadóan viselik, hogy folyton kukkoljuk őket, és a fényképezőgépet is jól tűrik. Szívet melengető látvány a kis életüket figyelni. Amikor még nem tudtak a kicsik repülni, a fészek melletti ágakon ücsörögtek, de gyorsan kirepültek, és rövid idő után újra indult a költés. 
A papa és a mama.


Míg a mama költ, a papa egy közeli ágon ücsörög, ha épp nem kajaszerző körúton van.

 
Pár napja kikeltek a fiókák, és három tátott kis csőr mered az ég felé. (Most éppen egy látható a képen, de hárman vannak.)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon aranyosak! Gondolom nagyon szeretnek nálatok lenni, azért is tűrik a "kukkolást".:) Milyen jó, hogy a kutyák meg a cica sem bántják őket!

    VálaszTörlés
  2. Egyik nap kiesett a fészekből az egyik kicsi. A kutyákat gyorsan beküldtük a lakásba, a párommal meg nagy nehezen megfogtuk. Visszaültette a fészek melletti ágra, miközben a mama a fészek szélén ült mozdulatlanul. 2 nap múlva megtanultak repülni. Hihetetlenül gyorsan lesz a tojásból egy repülni tudó kismadár.

    VálaszTörlés