JellyPages.com

2015. augusztus 26., szerda

Csokis-szilvás linzerbatyu

Még tart a szilvaszezon, így még van miből megsütni ezt az egyszerű süteményt. Még tavaly készítettem, de sok más recepttel együtt eddig várta, hogy újra aktuális legyen. Tovább a recepthez.

2015. július 29., szerda

2015. július 21., kedd

Krumplis fokhagymaleves

Ha gyorsan kell levest készítenem és nincs is nagyon miből, mert nem gondolkodtam előre, akkor jön a fokhagymaleves, a sajtleves, a tojásleves. Ezek gyorsan elkészülnek és mindenki szereti. Fokhagymalevest többféleképpen is készítem, kenyérrel sűrítve, rántással, sajttal, vagy így egyszerűen krumplival. Tovább a recepthez.

2015. július 17., péntek

Szilvás-tésztás pite

Még van néhány kész receptem elfekvőben a gépemben, így most egy szilvásat vettem elő, hiszen újra itt a szezonja. Nagyon egyszerű a recept. Ötvöztem a szilvát, a kifőtt tésztát és a tejes pitét. A végeredmény nagyon finom lett, és főleg egyszerű.Tovább a recepthez.

2015. július 10., péntek

Sajttorta

A túró az egyik legváltozatosabban készíthető élelmiszer. Lehet sós sütemény, lehet szendvicskrém, a legtöbbször azonban édesség. Azok közül is az egyik legfinomabb a sajttorta. Tovább a recepthez.

2015. június 30., kedd

Gyümölcszselés túrótorta

Még télen készítettem ezt a tortát, ezért déligyümölcs került a tetejére, de bármilyen idénygyümölcs jó hozzá. Tovább a recepthez>>>

2015. június 23., kedd

Töltelékes húsleves

Örülök, hogy Babette blogjában rátaláltam erre a receptre, mert ez nálunk nem volt szokás, így eddig eszembe se jutott, hogy így készítsek levesbetétet. Nagyon finom, köszönet érte. Tovább a recepthez>>>

2015. június 15., hétfő

Csirke mogyorószószban

Már megint találtam egy jó kis mogyorós csirke receptet. Már annyi félét készítettem, hogy nem is tudom eldönteni, hogy melyik recept a jobb. Sokszor csak úgy, leírás nélkül készítem, és utólag jövök rá, hogy több recept elemei is megtalálhatók benne. A lényeg a csirke és a mogyoró, ami jól fűszerezve együtt egy nagyon jó párosítás. Ha valaki még soha nem próbálta, de szereti az amerikai mogyorót, annak ajánlom kipróbálásra bármelyik mogyorós csirke receptet. Tovább a recepthez>>>


2015. május 29., péntek

Narancsos meggyleves

Jön a jó idő, a gyümölcslevesek szezonja, és persze a meggyé is. Ezt még konzervből készítettem, de hamarosan kipróbálhatjuk friss meggyből is. Tovább a recepthez >>>

2015. május 20., szerda

Túrós-joghurtos-epres Zila torta

A torta nem rólam lett elnevezve, bár a recept az enyém, hanem a tortaformáról. Véletlen egybeesés, hogy 10 évig volt egy BT.-m, aminek Zila Bt. volt a neve, ami az Aliz  visszafelé olvasva. Ezt a tortaformát másfél éve karácsonyra kaptam a lányomtól, és a tavalyi eperszezonig vártam a kipróbálására, mert amikor megkaptam, egyből ez a recept jutott az eszembe. Könnyű, habos túrókrém, és üde, friss epeíz kombinációja. Mivel nem mindenkinek van ilyen csodaformája, a receptet egyszerű tortaformában is el lehet készíteni. A kapcsos formába (amiben a piskóta alap sül) visszatesszük a tésztát, majd rá a túrókrémet és a tetejére az eperzselét. Megvártam, hogy újra itt legyen az eperszezon, hogy minél többen kapjatok kedvet az elkészítésére. Tovább a recepthez >>>

2015. május 14., csütörtök

Ajvár

Én mostanában jobban szeretem a különféle kenyérre kenhető krémeket, mint a felvágottakat. Ha van az asztalon tojáskrém, padlizsánkrém, kőrözött, vagy pl. Ajvár, biztos, hogy ezek fogynak el először. Pirítósra kenve az igazi. Tovább a recepthez >>>

2015. május 6., szerda

Sportkrémes kocka

Pár hónapja a Tescóban fél áron lehetett Sportszeletet venni, és én vettem is jó párat belőle, mert szeretjük. Mivel éppen desszertet akartam készíteni a hétvégére, így kapóra jött a csoki a krémbe, amit a kedvenc piskótámba - ami gesztenyemasszából készül - töltöttem. Mivel mindkettőre jellemző a kicsit rumos íz, így igazán finom lett a végeredmény. Tovább a recepthez>>>

2015. április 30., csütörtök

Kukoricás csirke

Sokan mondják, hogy a csirkemell unalmas alapanyag, mert alig van saját íze. Én éppen ezért szeretem, mert nagyon sokféle ételt ki lehet belőle hozni. Én pl. nagyon szeretem a kukoricát, és nagyon jól megy a csirkemellhez. Így biztos nem lesz száraz.  Tovább a recepthez>>>

2015. április 27., hétfő

Epres fagyitorta

Lassan itt az eperszezon, friss, turmixolt eperből a legfinomabb. Nyáron a melegben nagyobb sikere van nálunk a fagyi-tortának, mint a hagyományos krémesnek, és gyorsabb is elkészíteni. Tovább a recepthez>>>

2015. április 13., hétfő

Ananásztorta

Évekkel ezelőtt, amikor külföldön éltünk, ezt a tortát nagyon gyakran készítettem. Alapja egy elronthatatlan piskóta, amit a gyerekek tanultak az iskolában, a krém meg egy nagyon egyszerű ananászkrém. Lehetett kapni ananásztörmeléket konzervben, amit csak össze kellett keverni egy cream fresh nevű, sűrű tejfölhöz hasonlító termékkel, ízlés szerint cukorral édesítve, és már készen is volt a fincsi torta. Ezt most lecsöpögtetett tejföllel készítettem, és egy kicsit még mutatósabbá és finomabbá tettem a tetején lévő ananászkarikákkal és zselével. Tovább a recepthez>>>

2015. április 7., kedd

Sárgarépás borsó-krémleves

Már olyan sok receptem van, hogy észre sem veszem, ha egy ételt már korábban elkészítettem és feltettem az oldalamra. Így jártam ezzel a levessel is. Azért van néhány apró különbség a mostani és a régebbi recept között, de ha kétszer is felkerült az oldalra, az azt jelenti, hogy nagyon finom.:) Tovább a recepthez >>>

2015. április 1., szerda

Aszalt szilvás-konyakos csokitorta

Nem éppen ma készült ez a süti (a dátumot elírtam a képen), de annyira finom volt, hogy az ízére még mindig nagyon jól emlékszem, és arra is, hogy ez egy gyors, és nagyon egyszerűen elkészíthető tortaféleség, bár inkább kevert sütinek mondanám. Ha nincs sok időnk habos-krémes, munkaigényes sütivel foglalkozni az ünnepi készülődésben, egy ilyet nem nagy dolog "összedobni", és a siker sem marad el. Tovább a recepthez>>>

2015. március 31., kedd

Sajtos tojáskrém

Húsvétkor egyszerre szoktam sok tojást megfőzni, és pár napig kitart a sonkához és a kalácshoz, de néha már a harmadik napon unalmassá válik, ilyenkor a maradék főtt tojásokból valamilyen tojáskrémet szoktam készíteni, ami még eláll pár napig a hűtőben. Többféle változatban megtalálható az oldalamon a tojáskrém receptje, most itt van egy újabb. Ha füstölt sajttal készül, még érdekesebb lesz az íze, de nekem bármilyen sajttal ízlik. Tovább a recepthez>>>

2015. március 30., hétfő

Ananászos-krémes kocka

A krémesek alja és a teteje legtöbbször a tányéron marad, de ez a ropogós tető biztos nem. A vajas cukor egy kicsit karamellizálódik, és ropogós réteget képez a tészta felső rétegén, és ettől olyan finom, meg az ananászos - és vaníliás krémtől. Tovább a recepthez>>>.

2015. március 26., csütörtök

Sültszalonnás krumplisaláta

A krumplisaláta bármilyen formája nyerő ételnek számít nálunk, akár ecetes, akár majonézes, de ez a változat a sor elejére került, mert nagyon finom. Mi húsvétkor reggelire eszünk sonkát, de egy ilyen krumplisalátával biztos mindenki szívesen megeszi vacsorára is.Tovább a recepthez>>>

2015. március 23., hétfő

Pillekönnyű csokis-diós pite


Ez volt a hétvégi süti. Mostanában nem találkoztam ilyen jó kis sütivel. Tökéletes a maga nemében. A tészta hajszálvékony, roppanós, a töltelék légies, finom, és szinte súlytalan az egész süti. Húsvétra csak ajánlani tudom. Szerintem én is megsütöm újra. Köszönet érte Mamabellának. Tovább a recepthez>>>

2015. március 17., kedd

Medvehagymás túróval töltött gombafej

A hétvégén már láttam a piacon medvehagymát, így indulhat a szezon. Tavalyról maradt egy recept a gépemben, ami most újra aktuális lett. Tovább a recepthez>>>

2015. március 12., csütörtök

Habos banános pite

Egy kis tél végi desszert, ha már az időjárás nem veszi figyelembe, hogy mit mutat a naptár.:) Tovább a recepthez>>>

2015. március 4., szerda

Burgonyaleves pirított kolbásszal

Burgonyalevest akkor főzök, ha éppen nem terveztem előre valamilyen levest (lehetőleg olyat, amilyen még nincs az oldalamon), és időm sincs sok.  Mivel kevés alapanyag kell hozzá, burgonya meg mindig van otthon, így ebből lehet gyorsan finomat főzni. Hogy ne legyen kétszer egyforma, így egy keveset többnyire variálok rajta. Most pirított kolbászt tettem a levesbe, ami egészen más ízt adott neki, mintha belefőztem volna. Nekem amúgy az egyszerű, babérleveles, tejfölös burgonyaleves a kedvencem. Tovább a recepthez>>>

2015. február 26., csütörtök

Brokkolis csirke

Egyszerű, de finom étel. Csirkekockák és brokkolirózsák nyakon öntve egy tej-tojás-sajt-fűszer keverékkel, és mindez sütőben megsütve. Nagyon-nagyon ízlett. Tovább a recepthez>>>

2015. február 18., szerda

Feketeerdő torta

Lassan másfél éve készült ez a torta, de a receptjét csak most sikerült megtalálnom. Régi receptkártya gyűjteményemből való, és már nagyon sokszor elkészítettem. El se lehet rontani. Tovább a recepthez>>>

2015. február 12., csütörtök

Sajtszalma bögrésen

Egy finom ropogtatni-való a Rupáner Konyhából. Egyszerű, gyors, és nagyon sajtos. Más fűszerezést is ki lehet próbálni, így az alapreceptből többféle ropogtatni-valót készíthetünk. Tovább a recepthez>>>

2015. február 4., szerda

Lekváros linzer

Lehet linzerkarika, isler, kosárka, vagy pite, a linzer az egyik legegyszerűbb, de annál nagyszerűbb alapsütemény. Sokáig eláll, és az idő csak javít rajta. Ha már állt egy ideig a dobozban, és összeért a tészta íze a lekvárral, omlóssá, puhává vált, akkor nehéz megállni, hogy hagyjunk is belőle valamennyit a tányéron. Most egy angol változatot osztok meg veletek. Tovább a recepthez>>>