JellyPages.com

2015. május 20., szerda

Túrós-joghurtos-epres Zila torta

A torta nem rólam lett elnevezve, bár a recept az enyém, hanem a tortaformáról. Véletlen egybeesés, hogy 10 évig volt egy BT.-m, aminek Zila Bt. volt a neve, ami az Aliz  visszafelé olvasva. Ezt a tortaformát másfél éve karácsonyra kaptam a lányomtól, és a tavalyi eperszezonig vártam a kipróbálására, mert amikor megkaptam, egyből ez a recept jutott az eszembe. Könnyű, habos túrókrém, és üde, friss epeíz kombinációja. Mivel nem mindenkinek van ilyen csodaformája, a receptet egyszerű tortaformában is el lehet készíteni. A kapcsos formába (amiben a piskóta alap sül) visszatesszük a tésztát, majd rá a túrókrémet és a tetejére az eperzselét. Megvártam, hogy újra itt legyen az eperszezon, hogy minél többen kapjatok kedvet az elkészítésére. Tovább a recepthez >>>

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése