JellyPages.com

2014. április 15., kedd

Húsvéti kalács

 Ez az 1111. recept az oldalamon. Ez volt a tavalyi kalácsunk a húsvéti reggelinél. Nálunk elképzelhetetlen volt a húsvéti reggeli kalács nélkül. Nem is ettünk kenyeret. Még az édes kalácsnak is más íze volt a sonka és a torma mellett. Olyan húsvét íze volt. Mindig citromos teát ittunk hozzá. Jobban megmaradtak bennem a húsvéti reggelik ízei, hangulatai, mint az ünnepi ebédeké. Emlékszem, amikor a párom először töltötte nálunk a húsvétot, és anyukám szépen megterítette az asztalt, főtt tojást (természetesen festett tojások is voltak) kalácsot, tormát, sonkát, és citromos teát rakott az asztalra, mire az én párom megszólalt: "Kaphatok kenyeret, és a kalácshoz egy kis kakaót?" Anyukám megdöbbent válaszát soha nem felejtem el: "Lacikám, hiszen húsvét van!" Nálunk olyan hagyománya volt ennek a húsvéti reggelinek, hogy el se tudtuk képzelni, hogy kalács helyett kenyeret együnk a sonkához. Érdekes, nekem egész évben nem jutna eszembe, hogy az édes kalácshoz sonkát és tormát egyek, húsvétkor meg azt nem, hogy kenyeret, mert akkor nem lenne "húsvét íze". Ezt a hagyományt én is folyatatom, és remélem majd az unokáim is érezni fogják a húsvét ízét. Tovább a recepthez>>>

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése