JellyPages.com

2013. április 5., péntek

Mézes krumplisaláta

Húsvét előtt lapozgattam a Kifőztük Magazin márciusi számát. A szemem mindjárt megakadt ezen a krumplisalátán. Ja, de jó!...gondoltam, úgyis valamilyen majonézes salátát kellene készítenem ahhoz a sok sonkához, amit összevásároltam. (Az idén vettem füstölt csülköt, és még két másik sonkát is.) Többnyire francia salátát készítek, mert azt mindenki nagyon szereti nálunk, de most rákattantam erre a receptre. Le is lombozódtam, ahogy elolvastam a leírást, mert a zeller régi "ellenségem". Csak abba teszek, amibe nagyon muszáj: pl. húslevesbe, paradicsomos ételekbe, de a zelleres krumplisalátával, ami apukám egyik kedvence volt, a világból ki lehetett volna kergetni. Az ízlésem sokat változott az elmúl 10-20 évben, de a zeller iránt nem enyhült semmit. Sok saláta receptet pont azért nem próbáltam ki, mert szárzeller, más néven halványító zeller is szerepelt benne. Most gondoltam egy nagyot, megcsinálom, aztán legfeljebb kipiszkálom belőle, mert az almát és a retket nagyon szeretem, a krumplit is, a mézes-mustáros mártás meg csak jó lehet. A meglepetés akkor ért, amikor megkóstoltam. Ugyan volt egy kicsi zeller íze, de nem sok, ellenben olyan finom, friss, ropogós állaga volt, és olyan jól harmonizált a többi alapanyaggal, hogy csak csodálkoztam. Többen is ettünk belőle, és mindenkinek nagyon ízlett, pedig a zeller szó hallatán nem voltam egyedül az előítéletemmel. Egy újabb zöldség, amivel sikerült megbarátkoznom. Köszönet érte. Tovább a recepthe>>>

2 megjegyzés:

  1. Szia Alíz! pont jókor jött, nálunk nemsokára Húsvét, legyen valami ami máskor nincs :) ha te mondod hogy finom, akkor arra mérget lehet venni :) puszillak Ágni

    VálaszTörlés
  2. Kedves Agni!
    Nagyon kedves vagy, köszönöm szépen, remélem nektek is ízleni fog.:)
    Puszi. Aliz

    VálaszTörlés