JellyPages.com

2011. március 28., hétfő

Hagymás pecsenye

Mit lehet kezdeni egy olyan darab sertéshússal, ami nem túl szép, nem lehet belőle szép szeleteket vágni, de nem vágyunk semmilyen pörköltszerű ételre és a daráló is elromlott. Nálunk ez nem volt kérdés, mert így kedvezhettem hagymaimádó fiamnak, aki a hagymát is hagymával enné, és elkészült ez az egyszerű és nagyon finom hagymás pecsenye. Tovább a recepthez>>>

2011. március 25., péntek

"Egy jó szó" játék

Ezt a játékot Eszter indította. Nagyon kedves és eredeti ötlet. Én Ibcsitől kaptam az első "jó szót", amit nagyon szépen köszönök.

Díj

Az utóbbi 1-2 hétben nagyon sok blogban megjelentek ezek a színes, vidám hangulatú, jópofa képek. Hozzám is eljutott Gesztenye jóvoltából, akinek nagyon szépen köszönöm.
Mindig bajban vagyok, amikor ezeket a díjakat tovább kell adnom, először is azért, mert akiknek adnám, általában azoktól kapom, vagy már többször is megkapták másoktól, de leginkább azért, mert folyton időhiányban szenvedek, és alig marad időm arra, hogy körülnézzek a kedvenc oldalaimon, hogy ki nem kapott még. Ha nem lenne a gasztro.blog.hu oldal, nem is nagyon tudnám, hogy milyen csodás étkek készülnek blogszerte, ezért ezt a díjat a  Gasztro szerkesztőinek továbbítom, mert ezt az oldalt nézem a leggyakrabban . 

2011. március 24., csütörtök

Töltött tojás Chimay módra

Ezt a receptet egyszer régebben a hvg.hu oldalán találtam. Most újra a kezembe akadt a recept, és kihasználva az alkalmat, hogy csak ketten voltunk itthon a hétvégén, és mindketten szeretjük a gombát, ami nem mondható el a gyerekeimről, így leves helyett  előételnek elkészítettem. Csak pozitívan tudok róla nyilatkozni, mert olyan finom volt, de olyan....hogy azt a két megmaradt darabot a fiam másnap megette. Ez csak azért érdekes, mert egyébként nem szereti a gombát, de ezt most megkóstolta és nagyon ízlett neki.
Tovább a recepthez>>>

2011. március 18., péntek

Meggyes-gesztenyés szelet

Szeretem az ilyen gyorsan elkészíthető, sütés nélküli édességeket. Kicsit tömény, egy szelet elég is belőle. Mindig tartok a mélyhűtőben gesztenyemasszát, mert gyorsan lehet belőle valamit készíteni. Azért megnézem, hogy hány % benne a gesztenye, mert az utóbbi időben egyre kevesebb. Nagymamám gyakran emlegette, hogy amikor fiatal volt, az olcsó babból készítették a "gesztenyepürét". Egyszer velünk is megkóstoltatta, amit nagy szemű babból, rumaromával, cukorral, vaníliával ízesítve készített, és a megszólalásig hasonlított a gesztenyéhez, de többe került, mintha gesztenyéből készült volna, ugyanis időközben a bab lett drága.

2011. március 12., szombat

Csángó gulyás

Mielőtt beindul a könnyű tavaszi-nyári levesek szezonja, itt van egy jó kis tartalmas leves savanyú káposztával és rizzsel. Nekünk nagyon ízlett. Tovább a recepthez >>>

2011. március 9., szerda

Desszert gesztenyeszósszal

Megint kísérleteztem. Lekváros piskótát már sütöttem, amikor a cukrot részben vagy teljesen lekvárral helyettesítettem. Most a liszt helyett kekszmorzsát használtam. Ha teljesen őszinte akarok lenni, bár nagyon finom lett, de valami különlegesebbre számítottam. Ezt is kipróbáltam. A gesztenyeszósz ellenben nagyon-nagyon jó lett, pedig pillanatok alatt elkészült. Mutatós és finom desszert lett belőle, de egy egyszerű muffintésztával, vagy piskótával is hasonló eredményt értem volna el, ezzel a csokival és a szósszal kiegészítve. Tovább a recepthez >>>

2011. március 5., szombat

Sajtos-ropogós pálcikák

Kísérleteztem egy kicsit. Szép, egyenletes, ropifazonú pálcikákat szerettem volna sütni. Gondoltam, a sütinyomót bevetem a cél érdekében. Ahhoz, hogy a műanyag készülékkel egyáltalán ki lehessen nyomni a tésztát, viszonylag lágyra kellett gyúrni, így meg nem tartotta meg teljesen a szép kis hengeres formáját. Ez persze nem befolyásolta azt, hogy nagyon finom kis ropikat gyártottam, de már megvan az újabb ötlet, amivel legközelebb kísérletezni fogok. Az eredményről majd beszámolok. Tovább a recepthez >>>

2011. március 2., szerda