Szeretem az ilyen gyorsan elkészíthető, sütés nélküli édességeket. Kicsit tömény, egy szelet elég is belőle. Mindig tartok a mélyhűtőben gesztenyemasszát, mert gyorsan lehet belőle valamit készíteni. Azért megnézem, hogy hány % benne a gesztenye, mert az utóbbi időben egyre kevesebb. Nagymamám gyakran emlegette, hogy amikor fiatal volt, az olcsó babból készítették a "gesztenyepürét". Egyszer velünk is megkóstoltatta, amit nagy szemű babból, rumaromával, cukorral, vaníliával ízesítve készített, és a megszólalásig hasonlított a gesztenyéhez, de többe került, mintha gesztenyéből készült volna, ugyanis időközben a bab lett drága.
2011. március 18., péntek
Meggyes-gesztenyés szelet
Címkék:
édességek,
gesztenyekrém,
keksz,
meggy,
receptek,
sütés nélkül
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Aliz!
VálaszTörlésNagyon finomat készítettél. Tudod gesztenye mindig jöhet:-))Nomen est omen:-))
ISTENI
VálaszTörlésAliz!
VálaszTörlésMajd nézz be hozzám a gesztenyés blogomba, ha lesz egy kis időd.
Nagyon finom lehet.
VálaszTörlés