JellyPages.com

2010. október 7., csütörtök

Normann rizskrémleves

Egy régi Magyar Konyhában találtam ezt a receptet. Eddig elkerülte a figyelmemet, de amióta rákaptam a levesekre, örülök minden új felfedezésnek. Közel 100 leves van fent az oldalamon, ezeknek a jelentős része krémleves. Rájöttem, hogy még azokat a zöldségeket is szeretem ilyen formában, amelyeket darabosan nem szívesen fogyasztok el.
Volt egy Csöpi nevű uszkárunk, aki csak húst volt hajlandó enni, meg milánói spagettit. A zöldségeket egyáltalán nem tudtuk vele megetetni, pedig az egészséges kutyaétel 1/3-a zöldség. Kitaláltam, hogy a húst ledarálva keverem hozzá, így kénytelen lesz megenni azt is. Az első ilyen alkalom után nem akartunk hinni a szemünknek, a hús utolsó morzsáját is megette, de az összes borsó, sárgarépakocka és egyéb zöldségféle fényesre nyalva a tányérjában maradt. Ezután jött a turmixolás, és ha megfelelő többségben volt a hús, mind megette. Valahogy én is így vagyok a krémlevesekkel. Ennek a levesnek az alkotórészeit külön-külön is szeretem, de így együtt, krémlevesnek elkészítve, kimondottan ízlett az egész családnak. Tovább a recepthez >>>

2 megjegyzés:

  1. Jajj, nem lehetett egyszerű egy ilyen kutyussal. Én el nem tudnám képzelni, hogy a kutyakajával ennyit pepecseljek... Szerencsém van, a miénk mindenevő! Zöldség, gyümölcs jöhet bármikor, élvezettel ropogtatja az uborkát, cukkinit, paprikát, barackot, dinnyét, epret, szőlőt stb.
    A leves jól hangzik, de nincs nagyon rizs íze?
    Timi

    VálaszTörlés
  2. Timi!
    A mostani kutyánk már mindenevő, de szó szerint. Ha krumplipucolás közben leesik egy darab nyers krumpli a kőre, és véletlenül épp ott van, azonnal felkapja és megeszi. Még a citromot is megeszi.
    Egyáltalán nem érezni külön a rizst benne.:)

    VálaszTörlés