JellyPages.com

2010. április 12., hétfő

Cicitorta

Mindig arról álmodoztam, hogy ha majd egyszer nekem is lesz unokám (ami nem mostanában lesz), akkor majd milyen klassz Barbitortákat vagy mesefigurás tortákat fogok készíteni. Mivel ez az idő még messze van, rájöttem, hogy a kreativitásomat nem csak gyerektortában élhetem ki, itt vannak nekem a gyerekeim, ha már felnőtt számba kell is őket venni, ezért Barbi helyett jöhetnek a felnőtt torták kezdetnek. Tegnap ünnepeltük a fiam és az unokatestvére névnapját (két 26-27 éves fiú), így meglepinek szántam ezt a tortát. Nagy sikere volt.:) Lányom már be is jelentette, hogy a születésnapjára neki egy kigyúrt férfi felsőtestet készíthetek. Mindezt az után, mondta, hogy a fiam megkérdezte, hogy ha a névnapjára ilyet kapott, akkor mit várhat a születésnapjára. Mondtam neki, hogy arra majd ugyanezt, csak deréktól lefelé. Erre mondta a lányom, hogy neki is, csak férfiban. Már épp elkezdtem azon gondolkodni, hogy csak nem egy nagy férfi nemi szervre gondolt (persze az is átfutott rögtön az agyamon, hogy nem lenne-e ciki egy ilyen tortát felrakni a konzervatív honlapomra, meg a 90-hez közeledő nagypapa és a 85 éves nagymama meglepődött arckifejezése is beugrott), mire megdöbbenésem láttán azonnal korrigált, hogy egy kigyúrt pasi felsőtestre gondolt.:) Tovább a recepthez >>>

25 megjegyzés:

  1. Aliz!

    Fantasztikus ügyes vagy :-))
    Sok boldog születésnapot a fiúknak!

    VálaszTörlés
  2. Mindenkinek köszönöm szépen a dicséretet, bár volt olyan megjegyzés (a honlapomon), hogy kissé perverz ötlet volt, így a bevezetőt átírtam, mielőtt bárki az gondolná, hogy egy kisgyereknek sütöttem. (A blogot nem mindenki olvassa):)

    VálaszTörlés
  3. Azon túl, hogy biztos komoly munka volt elkészíteni, szerintem az idétlenség és izléstelenség elegye - sajnálom!
    Azt nem tudom elképzelni, hogy egy mamának, hogyan juthat eszébe ilyet ajándékozni a
    fiának

    VálaszTörlés
  4. Kedves Névtelen!
    Nem véletlen, hogy névtelen vagy. Annyit is ér a hozzászólásod. Még a 90 éves nagypapa és a 85 éves nagymama is jót mulatott rajta, és baromi jó ötletnek tartotta, akkor e szerint mindenki, akinek tetszett idétlen és ízléstelen. Tudod mit, vállalom. A születésnapjára megcsinálom ugyanezt deréktól lefelé, aztán lehet felháborodni...de csak névvel, ha kérhetem.:)

    VálaszTörlés
  5. Természetesen nem azért vagyok Névtelen, mert nem vállalom, amit írtam. Minthogy nincs blogom, ez a "hivatalos" megnevezésem.
    A megjegyzésem mellé odaírtam, hogy sajnálom
    (mármint a tiedtől eltérő véleményemet), tehát nem sértésnek szántam.
    Azt is sajnálom, hogy egy jószándékú vélemény nem át- és újragondolásra késztet, hanem arra, hogy elkészíted ..deréktól lefelé is. Különösen, hogy magad is írod volt már aki perverz ötletnek tartotta (megjegyzem talán nem véletlenül!).
    Éva

    VálaszTörlés
  6. Kedves Éva!
    Ha a "Névtelen" a nickneved, akkor több hozzászólásodat is láttam különböző blogokban, és többnyire negatív (provokatív) értelemben. Soha nem értettem azokat az embereket, akiknek az a szórakozásuk, hogy a nagy többségtől eltérő negatív kritikákat írogatnak.(Talán ha lenne neked is blogod, sütnél, főznél, fényképeznél, szerkesztenél,receptet írnál, akkor nem maradna időd unatkozni.) Érdekes, hogy összesen ketten vélekedtetek így (lehet, hogy az is te voltál?), 50-en meg nagyon pozitívan. Többen kerestek meg azzal, hogy születésnapra, buliba készítsek ilyen tortát nem kevés pénzért (Mennyi idétlen és ízléstelen ember van, ki gondolná? (Kár, hogy nincs rá időm.)Ha azt feltételezed bárkiről is, akiknek írogatod a "jószándékú" véleményeidet, hogy "át- és újragondolásra" készteted ezzel, bármivel kapcsolatban is, akkor tévedsz. Ez egyszerű provokáció, amire sokan ugranak, és neked ezzel ez volt a célod. Az elmúlt 3 évben volt szerencsém találkozni néhány hozzád hasonló kedves hozzászólóval, így engem ez még csak nem is bosszant.:)
    A fiam véleménye: nem kellene ennyire korlátoltnak lenni, és ha valakinek nem tetszik, ne nézegesse újra és újra, MELLesleg meg finom volt és ízléses, nagyon örült neki.
    Nem kívánok ezzel többet foglalkozni, így ne is válaszolj rá (ha mégis, kitörlöm), ugyanis nem szeretném, ha most sokan éreznék úgy, hogy meg kell engem védeni.

    VálaszTörlés
  7. Nincs ebben a tortában semmi ízléstelenség!!Ez az egész a vicc kedvéért készült,hogy megvicceld a szülinapost.Ráadásul ha jól is sült el,akkor pláne:))Írígy emberek mindig lesznek.Nem kell foglalkozni velük,jól gondolod Alíz!!
    Nagyon ügyes vagy,gratulálok!!!

    VálaszTörlés
  8. Kedves Ildikó!
    Köszönöm szépen.:) A hozzászólásokból is látszik, hogy kinek van humorérzéke, és kinek nincs.

    VálaszTörlés
  9. Kedves Névtelen Éva!

    Ez a torta egyszerűen ötletes. Ha sajnálatos prüdériádon túl látnál, akkor értékelnéd.
    Én inkább örülök, hogy a haveromnak ilyen jól eltalált édesanyja van!
    Csak remélheted, hogy ezt valaki majd rólad is leírja.

    Zárójelben megjegyzem, hogy én egy véres kard tortát kaptam azoktól akik jól ismernek. Alighenm azt akarták, hogy jót derüljek rajta. Sikerült. Neked marad a kerek csokoládétorta. (Vigyázz a marcipán figurákkal, mert a malac rózsaszín fenekén bizony nincsen alsónemű!)

    Golem/András (kinek hogy tetszik)

    VálaszTörlés
  10. Kedves András!

    Köszönöm a hozzászólásodat, jól megnevettettél.:)

    VálaszTörlés
  11. Kedves Alíz!

    Képzelem, én mennyire ízléstelen lehetek, ha képes voltam megsütni ezt a tortát a páromnak úgy, hogy a két cici alá beapplikáltam két feles Vilmoskörtét kis üvegcsékben, szívószállal ellátva, amikhez csak a ciciket szívva lehetett hozzájutni! ;-) Ajánlom minden jó humorú "tortatündérnek", én is úgy hallottam róla, sajnos nem saját kútfőből fakadt.

    További jó sütögetést!

    Dóra

    VálaszTörlés
  12. Kedves Aliz!

    Vejem születésnapjára lányommal elkészítettük a cicitortát. Igaz nem gesztenyével, hanem csokisan, de isteni finom lett. Köszönjük a receptet.

    Szeretnénk nemsokára mentőautót csinálni a férjemnek, tudnál-e segíteni benne, hogyan is készítsük el.
    Előre is köszönöm válaszod: Margit

    VálaszTörlés
  13. Kedves Dóra! Nagyon nagy ötlet. Meséltem a fiamnak, úgy nevetett, kár hogy nem hallottam róla előbb.:) Gratulálok!:)

    VálaszTörlés
  14. Kedves Margit!
    Örülök, hogy elkészítettétek a tortát, és hogy tetszett.:)
    Mentőautós tortában csak annyit tudok segíteni (ilyesmit még nem készítettem), hogy találtam pár oldalt, ahol megnézheted mások műveit.
    http://x.tracyprobst.com/blog/2009/12/ambulance-cake/

    http://www.stockfood.de/Bild-Foto-Krankenwagen-Torte-298188.html
    Szia.
    Aliz

    VálaszTörlés
  15. Kedves Aliz!

    Nemcsak, hogy tetszett a cicitorta, de a fiuk körében nagyon nagy sikert aratott. Még a 4 és fél éves unokám is pajkosan kacsintott ránk.

    Köszönöm az eligazítást mentőautó torta ügyében.

    Szép napot, jó sütést, főzést,kreatív munkát kívánok.
    Karácsonyra is szeretnék valami újdonságot csinálni, most már a Te ötleteidből merítek.
    Köszönjük, hogy megosztod velünk hasznos ötleteidet.

    Szia. Margit

    VálaszTörlés
  16. Kedves Margit!
    Köszönöm szépen, és örülök, ha követendő ötleteket tudok adni.:)

    VálaszTörlés
  17. Kedves Aliz!
    Ez a torta egyszerűen mesés.Én is szeretek kísérletezni és nem utolsó sorban szeretem a jó poént!Megmutattam a páromnak,és ő is mondta,hogy viszi a pálmát.Meg is beszéltük,hogy az egyik barátunk ezt kapja a szülinapjára,belecsempészve a feles üvegeket is.Apukám meg a másik szintén gyönyörű,deréktól lefelé készült művedet fogja megkapni az 58.születésnapjára.Az elkészült műveket,majd lefényképezem és elküldöm neked.Tuti siker lesz,mert mégsem csupán hétköznapi,hanem "für alles".Ó de soká lesz még május 1.

    Köszi,hogy megosztottad mindenkivel.Gratulálok a bloghoz.Sok hasonlót szeretnénk még.Jó sütögetést!
    Nikolett,Rákóczifalváról

    VálaszTörlés
  18. Kedves Nikolett!
    Köszönöm szépen.Remélem jól sikerül majd és az ünnepeltek is meglepődnek. Kár, hogy ez a kisüveges módszert nem alkalmaztam, pedig a fiúk biztos értékelték volna. Még így is poénkodtak, meg készítették a vicces képeket.:)

    VálaszTörlés
  19. Kedves Aliz!!
    A cicis tortád olyannyira ízléses,hogy a jövőhéten meg is próbálkozok vele,szülinapra lesz.Szeretném kérdezni a blúz hogy lesz olyan batikolt v.többszínű?
    Nagyon köszi előre is.
    További sok ilyen szép munkát kívánok :)
    Mariann

    VálaszTörlés
  20. Kedves Mariann!
    A blúz alapszíne a rózsaszín. Ebből elvettem egy-egy darabot és az egyikhez sárga, a másikhoz piros ételfestéket kevertem, meg egy-egy vegyesre gyúrt darabot is készítettem. Kicsit kinyújtottam az alapszínt, erre ráraktam a különféle nagyságú színes darabokat és együtt kinyújtottam.:)

    VálaszTörlés
  21. Nekem nagyon nagyon tetszik! A sok prűd emberrel nem kell foglalkozni! Szuper! :)

    VálaszTörlés
  22. Nekem a menyasszonyom csinálta meg ezt a csodát...Méghozzá úgy,hogy a bimbók alatti kindertojásos kapszulából finom itókát szippanthattam ki...:D Még az anyós- és apósjelöltem is nagyon jól mulatott rajta!Ajánlom mindenkinek!!
    Üdvözlettel:
    Gombi

    VálaszTörlés