JellyPages.com

2013. április 26., péntek

Barackos-túrós pite



Igaz, hogy a barackszezon még egy kicsit odébb van, de egyszer eljön az is. Még 2 héttel ezelőtt is úgy gondoltam, hogy idén anyák napjára biztos nem fog kinyílni az orgona, de a természet mintha igyekezne behozni a lemaradást, mert a kertünkben kinyíltak az első szirmok.
Ma egy nagyon egyszerű túrós-barackos pitét hoztam, ami még tavaly augusztusban készült. Más gyümölccsel is finom. Tovább arecepthez>>>

2013. április 22., hétfő

Mogyorós csirke Stone módra


A földimogyoró megunhatatlan alapanyag nálunk. Sokféle változatban került már az asztalunkra, így mindig örülök, ha egy új földimogyorós recepttel találkozom, különösen, ha csirkeételről van szó.
Ezt az ”xfaktoros” Stone készítette a TV-ben, amit azonnal ki kellett próbálnom. Az eredeti receptben 4 személyre 1 kg csirkemell, 2 nagydoboz tejföl és 75 dkg sajt szerepel. Ezt némiképp túlzásnak éreztem, még akkor is, ha nincs hozzá köret. Magunknak kicsit más arányokkal készítettem, de a végeredmény mindenképpen jónak modható. Tovább a recepthez és a fázisfotókhoz>>>



2013. április 18., csütörtök

Tökmagolajos-túrókrémes pogácsa

Ha valaki azt mondja, hogy nem szereti a frissen sült pogácsát, azt el se hiszem. Persze, nem az aluljárókban kapható pogácsákra gondolok, hanem az igazi, otthon készültekre. Az utóbbi időben azt vettem észre, hogy az "aluljárós" pogácsa elfogyasztása után a gyomrom tiltakozik, míg az otthonitól nincs hasonló gondom. Mindig örülök, ha egy olyan recepttel találkozom, amit még nem próbáltam, és ez ilyen. A Kifőztük Magazinban olvastam. Tovább a recepthez>>>

2013. április 10., szerda

Kókuszos habcsókos süti

A fiam esküvőjére sütöttem még tavaly ezt a sütit, de csak most került elő. Elég jó kritikákat kapott. Tovább a recepthez>>>

2013. április 5., péntek

Mézes krumplisaláta

Húsvét előtt lapozgattam a Kifőztük Magazin márciusi számát. A szemem mindjárt megakadt ezen a krumplisalátán. Ja, de jó!...gondoltam, úgyis valamilyen majonézes salátát kellene készítenem ahhoz a sok sonkához, amit összevásároltam. (Az idén vettem füstölt csülköt, és még két másik sonkát is.) Többnyire francia salátát készítek, mert azt mindenki nagyon szereti nálunk, de most rákattantam erre a receptre. Le is lombozódtam, ahogy elolvastam a leírást, mert a zeller régi "ellenségem". Csak abba teszek, amibe nagyon muszáj: pl. húslevesbe, paradicsomos ételekbe, de a zelleres krumplisalátával, ami apukám egyik kedvence volt, a világból ki lehetett volna kergetni. Az ízlésem sokat változott az elmúl 10-20 évben, de a zeller iránt nem enyhült semmit. Sok saláta receptet pont azért nem próbáltam ki, mert szárzeller, más néven halványító zeller is szerepelt benne. Most gondoltam egy nagyot, megcsinálom, aztán legfeljebb kipiszkálom belőle, mert az almát és a retket nagyon szeretem, a krumplit is, a mézes-mustáros mártás meg csak jó lehet. A meglepetés akkor ért, amikor megkóstoltam. Ugyan volt egy kicsi zeller íze, de nem sok, ellenben olyan finom, friss, ropogós állaga volt, és olyan jól harmonizált a többi alapanyaggal, hogy csak csodálkoztam. Többen is ettünk belőle, és mindenkinek nagyon ízlett, pedig a zeller szó hallatán nem voltam egyedül az előítéletemmel. Egy újabb zöldség, amivel sikerült megbarátkoznom. Köszönet érte. Tovább a recepthe>>>

2013. április 3., szerda

Karamellás gofri


Flóra konyhájában láttam meg ezt a receptet, és gyorsan ki is próbáltam, mivel épp gyerekes vendégek jöttek hozzánk.  (Csak most látom, hogy Ő meg Tücsökbogárnál találta ezt a kiváló receptet.) Mivel folyton arra törekszem, hogy a gofri ropogós legyen, különösen örültem neki, mert azon kívül, hogy nagyon finom, még kihűlve is megőrizte azt a kellemes, kissé ropogós állagát.  Tovább a recepthez>>>