Akik a kókuszkockát szeretik, azoknak ez a süti nagyon fog ízleni. Több munka van vele, mint az egyszerű kókuszkockával, de érdemes kipróbálni, mert nagy sikere volt azok körében, akik ettek belőle. Húsvétra jó locsolóváró süti, mert a hűtőben jó pár napig eltartható. Már motoszkál a fejemben ennek egy csokipiskótás, vaníliakrémes, fehér-csokis külsejű változata. Főleg vegyesen mutatna jól. Ezt ki is fogom próbálni.:) A receptet Vanillától kölcsönöztem, köszönet érte. Tovább a recepthez>>>
2014. március 28., péntek
2014. március 25., kedd
Szezámmagos rántott banán
Ezt a receptet a Nosaltyn találtam. Rém egyszerű, és gyors, mégis egy praktikus téli desszert, amikor még a tavaszi, kora-nyári gyümölcsszezon nem indult be, és egyébként is unjuk már a banánt. Ezzel az unalmassá vált banánt fel lehet dobni, és desszert rangra emelni. Nálam a gyorsaság döntött, amikor ezt választottam egy szombati ebédnél, mert elfelejtettem valamilyen édességet készíteni, és eléggé elkényeztettem a családot, és hétvégén elvárás a 3 fogás. Gyorsan bepaníroztam néhány banánt, és már a levest is az asztalra tettem, amikor pár perc alatt megsütöttem. Amúgy is frissen sütve az igazi, amikor még ropogós a bunda, és krémes benne a banán. Csak javasolni tudom mindenkinek, ha gyorsan akar finomat tálalni. Tovább a recepthez>>>
2014. március 20., csütörtök
"Mexikói" zöldségleves
Ez egy tipikus „mi van a hűtőben” leves. Mivel csak egy fél zacskó mexikói vegyes zöldséget találtam a mélyhűtőben (pedig borsólevesre fájt a fogam), így abból készítettem ezt a nagyon finom levest. A családomnak nagyon ízlett. Tovább a recepthez>>>
2014. március 14., péntek
Kakaós szelet grízes krémmel
Megint felhalmozódott pár régebben készült recept a gépemben, amit ideje megosztanom veletek. Ez a süti is már egy éve készült. Nekem ez a grízes krém mindig eszembe juttatja a nagymamám mézes-krémesét. Jobban szerettem, mint bármelyik főzött krémet. Nem is tudom miért nem használom gyakrabban, mert nagyon jól lehet ízesíteni, így másfajta krémes sütikhez is jó lenne. Ez most így sikerült, nekünk nagyon ízlett. Tovább a recepthez>>>
2014. március 11., kedd
Húsgombócos curry
Nagyon szeretem az ehhez hasonló, fűszeres "india típusú" ételeket. Ha rajtam múlna sokkal gyakrabban készíteném, de nem mindenki szereti nálunk a csípős ízeket, pedig ez csak úgy jó.
Tovább a recepthez>>>
Tovább a recepthez>>>
2014. március 4., kedd
Mascarponés-müzlis kocka
Finom, könnyű, habos, és még elkészíteni sem nehéz. Kekszes, kókuszos alap megsütve, rajta tejszínes, sűrített tejes mascarpone réteggel, benne a kedvenc müzliszeletünkkel. (14 kép) Tovább a recepthez>>>
2014. február 25., kedd
Rákóczi túrós (light)
Kedvenc sütim a Rákóczi túrós. Sajnos az eredeti változat nem éppen diétás, mert ahhoz, hogy szép nagy habsipkája legyen kell bele bőven cukor. Ez egy light változat. Ha nem olyan szép, azért még finom, és főleg jóval egészségesebb.>>>Tovább a recepthez (18 kép)
2014. február 18., kedd
Töltött csokis keksz
Ennek a fincsi csokis keksznek a receptjét a Nosaltyn találtam. Nem túl gyakran készítek ilyen kekszféle sütiket, nincs klasszikus kekszdobozom, amit el lehet dugni a spájzban, mert soha nem a "doboznak" sütök, minden elfogy azonnal, vagy nagyon gyorsan, kivéve a nagyobb ünnepeket, amikor előre kell gondolkodni. A tészta kicsit lágy, jól le kell hűteni, különben nehéz vele bánni, de megéri a fáradságot, mert nagyon finom. Tovább a recepthez>>>
2014. február 16., vasárnap
Sült hekk
Kaptam olyan kritikát, hogy túl kevés halreceptet teszek fel az oldalamra. Tény, hogy édességből 377, míg halból csak 13 receptem van, de ez az arány nagyjából tükrözi is a családom hozzáállását az édességekhez, illetve a halakhoz. Az igazság az, hogy ha valamit nem nagyon szeretek, az nem is mozgatja meg a fantáziámat. Halból is inkább azt választom, aminek nincs nagyon halíze, ha van, azt is igyekszem minimálisra csökkenteni. A hekket a starndon, a halsütödében, és hasonló helyeken szeretem igazán, mer nem nekem kell elkészíteni, és általában valamilyen társasági, pozitív eseményhez kapcsolódik, és máris finomabb. Otthon meg így készítem a hekket, mert finom, és még a bőre sincs rajta. Igazi halkedvelők ne is kattintsanak ide! Tovább a recepthez>>>
2014. február 13., csütörtök
Almarózsás pite
Ezzel a "csokor" rózsával kívánok boldog Valentin napot minden kedves olvasómnak!
2014. február 6., csütörtök
Burgonyagombóc
Pár napja egy ismerősömmel a főzésről beszélgettem. Panaszkodott, hogy nem tud mit kitalálni. Már olyan unalmas a krumpli, meg a rizs a hús mellé köretnek. Kérdeztem, hogy pl. a krumplit hogy szokta elkészíteni. Nem lepődtem meg, amikor azt válaszolta, hogy krumplipüré, olajban sült krumpli (néha hosszúkásra, néha karikára vágva), és sós vízben főtt krumpli, néha petrezselyemmel. Ha csak ennyi lenne a választék, én is unalmasnak találnám. Mondtam neki, hogy csak az én weboldalamon is legalább 40 féle burgonyaköret van. Pár nap múlva felhívott, hogy köszöni az ötletet, kinyomtatott több receptet is, és ki is próbálja őket. A burgonya egyáltalán nem unalmas, ha nem ragadunk le a sült krumpli és a krumplipüré mellett, illetve ezeket is feldobjuk valamivel.
Ez a krumpligombóc a kedven köretem a párolt káposzta és a sült hús mellé. Tovább a recepthez>>>
2014. február 1., szombat
Rózsafánk
Ha már farsang van, akkor itt az ideje, hogy fánkot süssünk. Sok Rózsafánk receptet találtam, mindegyik egy kicsit más volt. Volt amelyikhez sütőport vagy szódabikarbónát kellett volna keverni, volt olyan, amelyikhez csak tojássárgáját, a másikhoz egész tojást. Az egyik sok tejfölt, míg a másik épp csak egy keveset írt elő. Az egyik kemény állagú tésztát, míg a másik puhát írt. Végül Lajos Mari receptjét választottam. Sütőpor és szódabikarbóna nélkül is nagyra nőttek, egész tojás, és + tojássárgája is került bele (pont volt két maradék), és a tésztája is inkább puha volt, mint kemény. Nekünk ízlett. Tovább a recepthez>>>
2014. január 31., péntek
Segítséget kérek...
...mert ma reggelre eltűnt a blogom háttérképe, csak egy kék felület maradt. Nagy nehezen megtaláltam azt az oldalt, ahonnan anno letöltöttem a hátteret, meg is találtam, be is raktam az új kódot, vissza is jött a háttér, de a teljes jobb oldali sávot eltüntette. A nagy részét sikerült visszapakolnom, de a követőimet nem találom. A másik nagy gond, hogy eltűnt a blogbelépő sáv a tetejéről (ahol most a jellypages.com sáv látható), így ha most majd kilépek, elképzelhető, hogy nem fogok tudni belépni, (pedig a gépet ki kell kapcsolnom hamarosan). Ha valaki tudna segíteni valami hasznos tanáccsal, nagyon hálás lennék érte. Előre is köszönöm szépen.
2014. január 28., kedd
Hagymás sertésmáj II.
Aki szereti a hagymát, és a májat is, annak ez az étel nagyon fog ízleni. Nagyon sok hagyma kell hozzá, attól lesz nagyon finom. Én általában olajjal főzök, de ehhez az ételhez zsírt használok, mert a maradék hagymás zsír, hát még ha marad a májból is, tökéletes kenyérre való. Tovább a recepthez>>>
2014. január 23., csütörtök
Banános-krémes babapiskóta
Egy újabb banános édesség, ezúttal sütés nélkül. Gyors, egyszerű, mégis finom.
Mostanában kicsit kevesebb új recept születik, mert gyakran a saját oldalamról válogatok. Azért még van pár régebben készült, és az újdonság utáni izgalomról sem mondtam le, így néha egy-egy érdekesebbnek tűnő ételt is kipróbálok.Tovább a recepthez>>>
Ami most a konyhánál is jobban érdekel, az Adélka, aki már 6 és fél hónapos, és imádom.:)
2014. január 14., kedd
Forró kabinetpuding
Régen az egyik kedvenc gasztronómiai folyóiratom a Mesterkukta volt. Szeretem ezeket a régi újságokat, mert tele vannak jó receptekkel. Ez is egy régi számban volt, és régóta ki akartam próbálni. Jó kis téli desszert. Tovább a recepthez>>>
2014. január 7., kedd
Rác fokhagymaleves
2013. december 29., vasárnap
Citromos szelet
Többféle sütit is sütöttem karácsonyra, de nekem ez volt a kedvencem. Bevallom, hogy legalább a felét én ettem meg.:( Nagyon szeretem a citromos sütiket, de ez különösen finom volt. Köszönet érte Kockalány konyhájának, hiszen nála találtam a receptet. Igaz, hogy ő Névnapi sütinek nevezte el, de hasonló elnevezés már szerepel az oldalamon, így a találóbb Citromos szelet-re kereszteltem. Most gondolkodom azon, hogy ennek a narancsos változatát is ki kellene próbálni. Csak ajánlani tudom, mert nem macerás az elkészítése, és nagyon finom. Tovább a recepthez>>>
2013. december 23., hétfő
Gesztenyés emeletes élvezet
Az Emeletes élvezet nevű sütemény a legnépszerűbb receptek közé tartozik. Azt a receptet variáltam át gesztenyésre, meg egy kis mézes sütemény fűszerrel megbolondítottam a keksztésztát. Szerintem még finomabb is lett, mint az eredeti.
Ezzel a recepttel kívánok nagyon boldog karácsonyi ünnepeket, sok ajándékot a fa alá, és sok finomságot az asztalra! Tovább a recepthez>>>
2013. december 19., csütörtök
Sajtos csiga
Máskor ilyenkor már ezerrel készülök a karácsonyra, de idén valahogy semmire sincs időm. Egyetlen dolggal készütem el eddig, és ez nem kevés, hogy az összes ajándékot megvettem, és be is csomagoltam. Még szombaton is dolgozom, így a Tescótól megrendeltem szombat délutánra minden olyan terméket, amit nem kell saját kezüleg megtapogatnom, így már csak az elfelejtett, illetve a friss pékárút kell valahol a közelben egy kisboltban beszerezni, és így megúszom az utolsó napok őrületét. Tovább a recepthez>>>
2013. december 11., szerda
Mentás-csokis süti
Ez a süti már akár most is elkészülhet karácsonyra, mert sokáig eláll, de csak mentakedvelőknek ajánlom. Vigyázzunk, az illatmécsesbe, párologtatóba vásárolt mentaolaj nem alkalmas az étkezésre! Én a gyógyszertárban vettem, de azóta, állítólag, ritkán ugyan, de kapható élelmiszerboltban is az aromák között. Tovább a recepthez>>>
2013. december 5., csütörtök
Bajor kifli
Párom kedvence a bajor péksütemény. Az állaga kicsit tömörebb, mint a hagyományos kiflinek, vagyis van benne anyag. Elkészíteni sem nehéz, így érdemes vele próbálkozni. Jóval olcsóbb így, mintha készen vennénk, és a készítés öröme is a miénk. Tovább a recepthez>>>
2013. november 29., péntek
Hétvégi reggeli 2.
Az hiszem egy ilyen reggeliért még hétvégén is érdemes felkelni. Egyszer jó lenne kipróbálni, hogy milyen az, ha valami hasonlóval ébresztik az embert.:) Tovább a recepthez>>>
2013. november 20., szerda
Szabolcsi almás pite
A Nosalty-n találtam ezt az almás sütit. Hasonló recept alapján több pite is található az
oldalamon, de az arányokban van némi eltérés. Most csak fél adagot készítettem próbaképpen A megmaradt 3 kocka még másnap is nagyon
finom volt, ha nem finomabb, mint frissen. Elsősorban a tésztájára voltam
kíváncsi, hiszen bármivel lehet tölteni. Nem csalódtam benne, érdemes
kipróbálni. Tovább a recepthez>>>
2013. november 7., csütörtök
Sárgarépás zakuszka
Valahogy újabban többre értékelem a felvágottaknál a kencéket. Legtöbbször
csak egy gyors kőrözöttre van időm, de ha van valami ilyesmi a reggeliző
asztalon, már nem is érdekel a felvágott és a sonka. Mivel sokáig nem szerettem
a sárgarépát, csak a kíváncsiság hajtott. Egyik reggel a kollégám kente a
kenyerére ezt a szép színű, és főleg jó ízű kencét, így elkértem a receptet, és
kipróbáltam. Jó volt. Ha ilyen formában találkoztam volna vele először, és nem
a húslevesben főtt változatával, talán nem kellett volna évtizedeket várnom,
hogy közelebbi barátságba kerüljek ezzel az egészséges zöldséggel. Tovább a recepthez>>>
2013. október 31., csütörtök
Halloween újra
Ilyen lett az idei tök. Látszik, hogy kevés időm volt rá, mert a korábbiak bonyolultabbak voltak. Jövőre már lehet, hogy csak egy vicsorgó fejre marad kedvem és energiám.
2013. október 29., kedd
Citromos karaj fokhagymás szilvaszósszal
Aktuálisabb lett volna pár héttel korábban közzétenni ezt a receptet, amikor lehetett még szilvát kapni a piacon, de jövőre is lesz szilvaszezon. Ez egy újasbb gyümölcsös húsétel, ami kicsit megosztó, még családon belül is, pedig a citromos ízű húshoz igazán jól passzolt ez a szilvaszósz.Tovább a recepthez>>>
2013. október 25., péntek
Réteges túrós pogácsa
Van vagy 20 pogácsarecept az oldalamon, és ezek között sok olyan, amihez már mérleg sem kell, mégis keresem az újabbakat. Vanillánál bukkantam erre a fincsi pogácsára, és nagyon-nagyon ízlett azoknak, akik megkóstolhatták. Köszönet érte, és ki ne hagyjátok, mert egyszerű, finom és mutatós is. Ez is bekerült az "ismételni kötelező" receptek közé. Tovább a recepthez>>>
2013. október 15., kedd
Mandarinos pite
Ez a süti sem tegnap készült, de lassan újra aktuális lesz, mert közeleg a déligyümölcsök szezonja. Egyszer már készítettem ilyet mandarin konzervvel, de az elég drága, és nem is mindig kapni. Így jött az ötlet, hogy ha egy picit forralok rajta egy kis cukros vízben, akkor a levét fel lehet használni a zseléhez, és a kevésbé édes mandarinnal is finom lesz. Ha lett volna otthon narancs szörpöm, akkor cukor helyett azzal édesítettem -, s egyben ízesítettem volna, de így is nagyon finom volt. Tovább a recepthez>>>
2013. október 9., szerda
Kenyeres hagymaleves
A hagymaleves olcsó, finom, és többféleképpen is el lehet elkészíteni. A nagy kedvencünk a Francia hagymaleves, és a Dupla hagymás leves, de ez a változat is nagyon ízlett a családomnak. Érdekessége, hogy a levest a belefőzött kenyér sűríti. Tovább a recepthez>>>
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)