JellyPages.com

2016. június 17., péntek

Fényes csokimáz

Ha nem igazi csokoládéból készül a csokimáz, akkor nem mindig lesz tökéletes. Vagy ragad, vagy nagyon törik. Ha túlfőzzük törékeny lesz, ha nem eléggé, akkor sosem szárad meg. Ezt a receptet azért próbáltam ki, mert kíváncsi voltam, tényleg szép fényes lesz-e, ami a kétszeri főzés eredménye. Nem bízom a megérzésre, amikor csokimáz készítésére vállalkozom, ugyanis főzés közben többször is megnézem, hogy még meddig kell főzni. Hideg vízbe csöppentek egy picit. Ha szétfolyik, akkor még tovább főzöm, de ha összeáll, és "gyúrható" állapotban van a kis golyó, akkor már biztos elég a főzésből. A másodszori főzés már csak egy rövid ideig tartó művelet. Tovább a recepthez.

2016. június 14., kedd