Ezt a gyorsan elkészíthető levest bátran ajánlom mindenkinek, mert nagyon finom. A gombóc volt a lényeg, de némi zöldséggel kiegészítve egy jó kis leves lett belőle. Nem volt szinte semmi zöldség a hűtőben, csak némi sárgarépa és fehérrépa, de volt szárzeller és újhagyma, így ebből lett a leves (ami bármilyen zöldséggel kiegészíthető). A lényeg a csirkegombóc, amit füstölt sajttal és sok szerecsendióval készítettem, és a zöldségekkel együtt főztem meg. Mindenkinek nagyon ízlett.Tovább a recepthez.
2016. május 27., péntek
2016. május 25., szerda
Mandarinos joghurthab
Még egy mandarinos recept abból a finom, nagy méretű, illatos mandarinból. Tovább a recepthez.
2016. május 24., kedd
Mézes-mustáros-mandarinos csirkemell
Az utóbbi hetekben, hónapokban sokszor vettem nagyon finom mandarint. Kisebb narancs méretű, kívül kicsit kemény, de belül édes és szaftos, ráadásul fantasztikus mandarin illata és íze van. Mivel nagyon könnyű kiszedni a húsát a hártyák közül, így nem csak megenni szeretem, hanem különféle ételekhez is szívesen használom. Mivel nagyon szeretem a csirkehúst különféle gyümölcsökkel, így ezzel is kipróbáltam, és egy nagyon kellemes, finom ételt kaptam. Családunkban sikere volt. Tovább a recepthez.
2016. május 23., hétfő
Citromos-habos körtepite
Tudom, hogy most inkább az epres édességek szezonja van, de tavalyról megmaradt ez körtés recept. Tovább a recepthez.
2016. május 1., vasárnap
Narancsos rakott palacsinta
Az
utóbbi időben az egyik családtagom miatt a tejes ételeket mellőzni
kellett, így csak buborékos ásványvízzel készítettem palacsintatésztát.
(Tudom, hogy sokan eddig is így készítették, de én mindig fele-fele
arányban használtam tejet és vizet). Azt tapasztaltam, hogy így a
palacsinta sokkal könnyebb lett, és az ízén nem is lehetett érezni, hogy
csak vízzel készül. Gondoltam, kipróbálom szénsavas narancs ízű
üdítővel is. Mivel a palacsintatésztát én mindig folyékony édesítővel
ízesítem, a són kívül, hogy a palacsinta ne kapjon le, ezért az üdítő
light változatát használtam. Még önmagában is finom lett. Az első néhány
palacsintát elkóstolgattuk, a maradékból meg rakott palacsintát
készítettem. Tovább a recepthez.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)