JellyPages.com

2016. május 27., péntek

Füstölt sajtos csirkegombóc leves

Ezt a gyorsan elkészíthető levest bátran ajánlom mindenkinek, mert nagyon finom. A gombóc volt a lényeg, de némi zöldséggel kiegészítve egy jó kis leves lett belőle. Nem volt szinte semmi zöldség a hűtőben, csak némi sárgarépa és fehérrépa, de volt szárzeller és újhagyma, így ebből lett a leves (ami bármilyen zöldséggel kiegészíthető). A lényeg a csirkegombóc, amit füstölt sajttal és sok szerecsendióval készítettem, és a zöldségekkel együtt főztem meg. Mindenkinek nagyon ízlett.Tovább a recepthez.

2016. május 24., kedd

Mézes-mustáros-mandarinos csirkemell

Az utóbbi hetekben, hónapokban sokszor vettem nagyon finom mandarint. Kisebb narancs méretű, kívül kicsit kemény, de belül édes és szaftos, ráadásul fantasztikus mandarin illata és íze van. Mivel nagyon könnyű kiszedni a húsát a hártyák közül, így nem csak megenni szeretem, hanem különféle ételekhez is szívesen  használom. Mivel nagyon szeretem a csirkehúst különféle gyümölcsökkel, így ezzel is kipróbáltam, és egy nagyon kellemes, finom ételt kaptam. Családunkban sikere volt. Tovább a recepthez.

2016. május 23., hétfő

2016. május 1., vasárnap

Narancsos rakott palacsinta

Az utóbbi időben az egyik családtagom miatt a tejes ételeket mellőzni kellett, így csak buborékos ásványvízzel készítettem palacsintatésztát. (Tudom, hogy sokan eddig is így készítették, de én mindig fele-fele arányban használtam tejet és vizet). Azt tapasztaltam, hogy így a palacsinta sokkal könnyebb lett, és az ízén nem is lehetett érezni, hogy csak vízzel készül. Gondoltam, kipróbálom szénsavas narancs ízű üdítővel is. Mivel a palacsintatésztát én mindig folyékony édesítővel ízesítem, a són kívül, hogy a palacsinta ne kapjon le, ezért az üdítő light változatát használtam. Még önmagában is finom lett. Az első néhány palacsintát elkóstolgattuk, a maradékból meg rakott palacsintát készítettem. Tovább a recepthez.