JellyPages.com

2016. január 23., szombat

Holland szirupos ostya

Nagyon szeretjük ezt a szirupos ostyát. Régebben sokszor vettünk is, bár elég édes kis kalóriabomba, de nagyon finom. Sokszor eszembe jutott, hogy házilag is el lehet készíteni, de a tettig nem jutottam el. Most szembe jött velem egy youtube videó, és kedvet kaptam hozzá. A legnehezebb része a dolognak az volt, hogy megtaláljam a sütőt, amit már évek óta nem használtam. Kicsit hosszadalmas volt a sütés, de közben megnéztem 2 részt a kedvenc sorozatomból, így szinte elröppent az idő. A végeredmény szinte olyan, mint az eredeti, pedig igazából majd holnapra érik össze, de már frissen, miután jól lehűlt, élvezhető volt. Tovább a recepthez.

2016. január 9., szombat

Rakott almás-mákos palacsinta

A családunkban nagyon népszerű az almás palacsinta, annak is az a változata, amikor a reszelt almát a palacsintatésztába keverem. A legegyszerűbb változatban fahéjas cukorral szórom meg a rétegeket. Most lekvárral és darált cukros mákkal rétegeztem, így legalább a bejglisütésből megmaradt darált mákot is fel tudtam használni. Legközelebb dió-baracklekvár párosítással próbálom ki, mert nagyon finom volt ez a turbósított almás palacsinta. Tovább a recepthez.

2016. január 4., hétfő

Gomba-krémleves

Az év első receptje legyen egy leves! Nem csak az étkezést, az évet is ezzel kezdem. Ahhoz képest, hogy nem vagyok egy leveses típus, sőt kimondottan büntetni lehetett vele gyerekként, most kimondottan büszke vagyok magamra, hogy ez a 135. leves az oldalamon. Tovább a recepthez.