JellyPages.com

2015. október 31., szombat

"Nutellás" rétes

Nagymamám nagyon gyakran sütött rétest (természetesen mindig saját nyújtásút), és sokféle töltelékkel töltötte meg. Ezek között volt egy grízes is, aminek a receptjét nem tudom, de az jutott az eszembe, amikor ezt a "Nutellás" változatot elkészítettem. Mivel nem volt igazi Nutellám, így egy olcsóbb mogyorókrémet használtam hozzá, de így is nagyon finom lett. Mivel a túrós és az almás rétes nálunk kihagyhatatlan, így ezzel a mennyiséggel csak kb. másfél rudat töltöttem meg . Tovább a recepthez.

2015. október 25., vasárnap

Cigánypecsenye

A Cigánypecsenye elkészítéséhez szinte recept sem kell, csak jó szaftos sertéstarja szeletek, fokhagyma, és az elengedhetetlen szalonna. Ha hozzá szalonnazsíron pirított burgonyát adunk, a siker nem marad el. Tovább a recepthez.

2015. október 22., csütörtök

Kolbászleves krumpligombóccal

A maradékok felhasználásának egy jó példája. Mit lehet kezdeni egy szál hűtőben árválkodó sütőkolbászból? Sült kolbászként kevés 4 személyre, de ebben a formában pont elég. És még finom is. Tovább a recepthez.

2015. október 21., szerda

Gesztenyés madártej

Ha dolgozom, kevés az időm, ezért is hanyagoltam az utóbbi időben a receptek feltöltését, pedig van több is, ami korábban készült. Ha nyaralok, mint most is, akkor lenne rá időm, de a net korlátozott. Azért igyekszem pár régi receptet megosztani, hogy behozzam a lemaradást. Tovább a recepthez.