JellyPages.com

2013. február 28., csütörtök

Kétízű pástétom

Ez már egy régi recept megújult változata. Már több mint 6 éve tettem fel az oldalamra. Akkor még ennél is  gyengébbek voltak a képek, és kevesebb mozzanatot fotóztam le. Mostanában egyre gyakrabban veszem elő a régebbi recepteket. (Ha nagyon gyengék a képek, újra fotózom.)Van amelyiket már 6 éve nem készítettem, így egyre többet szemezgetek a saját recepttáramból. Ráadásul a régi nagy kedvencek mind az első évben készültek. Mivel már 1000-nél is több a recept, az igazi gyögyszemeket nem is mindig veszi észre a látogató.
Ez a pástétom nagyon praktikus, mert már előző nap elkészülhet, becsomagolva kis helyen elfér a hűtőben, és szépen szeletelhető. Majdnem diétás. A kétféle íz, a cirtomos és a szerecsendiós, nagyon jól kijön egymással. Nekünk nagyon ízlik.  A valóságban élesebben elválik egymástól a két réteg.
                                    

2013. február 22., péntek

Tojásrántotta muffinformában

Szeretem nézegetni a gasztro oldalakat, mert mindig találok valami jó ötletet. Ezt a Nosaltyn láttam, és mindjárt ki is próbáltam. Annyira egyszerű, hogy nem is értem miért nem jutott eszembe már valami hasonló. Teljesen zsírmentesen meg lehet sütni, mégsem hiányzik a zsiradék, ha diétás étrendbe akarom beilleszteni. Nagyon jó szendvicsbe, de mikróban megmelegítve még a reggeli rántottát is helyettesítheti, főleg az irodában, ahol azért nem igazán lehetne frissen sütni. Nem utolsó sorban kitünő feltét lehet belőle pl. egy spenótra. A hűtőben napokig eláll, csak elő kell venni. Még felkockázva levesbetétként is megállná a helyét egy húslevesben. Ízesíteni meg bármivel lehet, amit csak szeretünk egy tojásrántottában. Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a receptre. Tovább a recepthez és a képekhez>>>

2013. február 20., szerda

Sütőtökös pite

Lassan vége a sütőtök szezonnak, így mielőtt előszedem a tavalyról megmaradt medvehagymás receptjeimet, és elárasztom velük a blogot, még gyorsan felteszem ezt a finom pitereceptet. Az eredetije Liza blogjában, az én  változatom a 18 fázisfotóval meg itt található. >>>

2013. február 15., péntek

Csokis rétes

Karácsonyról maradt egy csomag marcipán, a mélyhűtőben még találtam egy csomag kimagozott meggyet, a tavalyi termésből, így kapóra jött ez a recept. Még egy fél csomag szeletelt mandula is árválkodott a hűtőben, így minden adott volt ehhez a finom csokis réteshez, amit   Ízbolygó blogjában találtam.  Tovább a recepthez>>>

2013. február 1., péntek

Spenótos palacsinta levesbetét

Bevallom őszintén, hogy régen, amikor naponta főztem, sokszor készítettem gyors leveseket leveskockából. (Ma már csak ízesítésre használom, néha.) Hogy ne legyen egyhagú, mindig más és más levesbetétet készítettem hozzá, csak a legritkábban főztem bele tésztát. Ez a spenótos, sajttal megbolondított palacsinta is az egyike volt  azoknak a levesbetéteknek, amelyektől a kockából készült húsleves is érdekessé vált. Tovább a recepthez és képekhez>>>