JellyPages.com

2013. január 23., szerda

Gesztenyés gofri

Ezzel a recepttel avattam fel az új gofrisütőmet. Az ember azt hinné, hogy a virág alakú - és a szögletes gofrisütő csak a formájukban különböznek egymástól, de nem. Egészen más lesz a gofri állaga is. A szögletesnél valahogy nagyobbak a mélyedések, jobban összeérnek, vagy nem tudom mi lehet az oka. Ez jobban tetszik. Tovább a recepthez>>>

2013. január 17., csütörtök

Csokis-banános szendvics

Kaptam egy új szendvics - és gofrisütőt. A régi szendvicssütőm már 25 éves, és még most is jól működik, de nem háromszögletű szendvicseket készít, hanem négyszögletűeket, meg különben is gépfüggő vagyok. Azzal szoktak viccelődni az ismerőseim, hogy nekem mindegy mit vesznek ajándékba, csak be lehessen dugni a 220-ba. Van benne némi igazság. 
A használati utasításban volt ez a recept. Jó ötlet a maradék kalács felhasználására.
Nekünk nagyon ízlett, majdnem olyan, mint egy sütemény. Csak fantázia kérdése, hogy mivel töltjük a kalácsot. Lehetne pl. nutellával megkenni, vagy valamilyen pikáns lekvárral is, és akár más, puha gyümölcsöt vagy befőttet is lehetne bele tenni. Tovább a recepthez>>>

2013. január 9., szerda

Sült camembert sajt



Nálunk a családban mindenki nagyon szereti a camembert sajtot, de idáig csak nyersen, esetleg rántva ettük, azt is ritkán. Gesztenyénél láttam meg ezt a sült változatot, és azonnal kipróbáltam, mivel pont volt egy doboz sajt a hűtőben. Nem csak nagyon gusztusos, ahogy folyós lesz a fehér bunda alatt a sajt, de a fűszerektől nagyon finom is. Legközelebb nem egészben nyomom bele a fokhagymagerezdeket, hanem félbevágva, mert úgy intenzívebb lesz az íze. Mi kiflire kenve ettük. Tovább a recepthez>>>

2013. január 5., szombat

Narancsos muffin szaloncukorral

Nem tudom másnál is így van-e, de mire a karácsonyfát lebontjuk, addigra jócskán megüresednek a szaloncukros papírok. Azt hittem, hogy nem sok maradt rajta, aztán kiderült, hogy egy nagyobb tál is megtelt vele. Ez nem volt túl jó hír, mivel hétfőtől komoly szénhidrátmegvonás lép életbe a családban. Ki fogja megenni ezt a sok édességet? Egyből beugrott, hogy egy részét hasznosíthatnám muffin töltelék formájában. Már régóta őrzöm ezt a narancsos muffin receptet, itt volt az ideje kipróbálni. 16 db lett belőle. Egyet, ha már szétvágtam a kép kedvéért, mindjárt meg is kóstoltam. Finom, puha, narancsos, és az amúgy is nagyon kellemes ízű citromos-túrós szaloncukor még finomabbá tette. Délután a dohányzóasztalon egy tányéron maradt vagy 10 db belőle, és csak egy fél órára hagytuk el a nappalit, ahol Gina, a golden retriever békésen aludt. Estefelé tünt fel, hogy üres a tányért. Először egymást gyanúsítottuk meg, hogy nem gondolt a másikra, még én is ettem volna belőle, mert csak a tesztpéldányt kóstoltam meg, de kiderült, hogy a tettes Gina volt, aki még a papírt is megette, meg azt a 3-4 szelet bejglit is, ami még a tányéron volt. 9 éve nem fordult elő, hogy ételt vett volna el az asztalról, csak a 60 ezres vadonatúj szemüvegemet vette le és rágta szét évekkel ezelőtt, de ételt azt nem. Múlt héten kezdte ezt az új szokást, akkor egy fél tábla csokit már megszerzett így magának, és a miszlikbe tépkedett papír buktatta le. Úgy látszik hogy a fogyókúra, amire fogtuk, őt is élelmessé teszi. Tovább a recepthez>>>

2013. január 1., kedd

Rakott bejgli (maradékból)

Az év első bejegyzésében minden kedves olvasómnak és blogtársamnak nagyon boldog új évet kívánok!
Nekem a január elseje az év legdepressziósabb napja. Annyira szeretem az év utolsó hónapját, a tervezgetést, a váráslást, a kis titkokat, a karácsonyi menü tervezgetését, a sütkérezést, a dekorálást, az ajándékok becsomagolását, a kivilágított várost, és mindent, ami a karácsonnyal kapcsolatos, hogy ilyenkor kimondottan ürességet, és szomorúságot érzek. Hogy könnyebb legyen elviselni újra a hétköznapokat, a héten még szabadságon vagyok. Majd jövő hétfőn lesz rossz újra korán kelni, de nem annyira, mintha már holnap hajnalban szólna az óra.
Lassan elfogynak a maradékok is, vagy átalakulnak.
Valahogy nálunk nem tartozik a bejgli a kedvenc sütemények közé. Már a harmadik alkalommal sütöttem a Stahl Judit féle tortaváltozatot, mert az legalább tavaly még mind elfogyott, de az idén még alig ettünk belőle, pedig sokkal kevesebb sütit sütöttem, mint a korábbi években.  Sajnáltam volna kidobni, így egy kicsit átalakítva talán jobban elfogy.  Jövőre azért elgondolkodom majd azon, hogy érdemes-e, csak a hagyomány miatt, bejglit sütni, ha nincs is rá igazán igény a családban.  Tovább  a recepthez>>>