JellyPages.com

2012. október 31., szerda

Halloween

Ez az idei töklámpásom.

Diós nudli túrós tésztából

Tudom, hogy drágább a túró, mint a burgonya, és burgonyás tésztából is finom a nudli, de túróval még finomabb. Nem olyan régen a sárgabarackos gombócnál már megtapasztaltam a különbséget, mert nem csak ízben finomabb, de a tésztával is könnyebb bánni. Egyszer mindenképpen érdemes kipróbálni.

2012. október 25., csütörtök

Rebarbarás pite

A rebarbara  számomra új felfedezés. Valamikor régen, úgy 20-30 évvel ezelőtt már találkoztam vele, de valahogy azóta kimaradt az életemből. Hévízen a kertben a testvéremnek van néhány bokor (vagy mi) rebarbarája, és tavasszal, amikor kinyitottuk a házat, még nem volt feltöltve a spájz, így a szegényes készletből kellett valamit készítenem. Ekkor kaptam egy csokor rebarbarát, hogy csináljak belőle valamit. Nem azt mondom, hogy azt se tudtam, hogy eszik-e vagy isszák, de nem nagyon volt rebarbarás tapasztalatom. Egy árva zacskó epres pudingport találtam a szekrényben, meg fél zacskó lisztet és cukrot. Már csak egy kis margarin kellett és pár tojás kölcsön a testvéremtől, és megsütöttem ezt a pitét. Nagyon finom a rebarbara, nem is gondoltam volna. Most hétvégén is kaptam, és már tudatosan készítettem belőle édességet. Piskótatekercset, vaníliaszósszal, amihez egy adag almás-rebarbarás kompótot főztem. Ehhez a rebarbarát szétfőztem, az almakockák meg darabosak maradtak, és lett egy nagyon jóízű, krémes valami, ami a vaníliás krémmel/szósszal nagyon jól harmonizált. Mostantól már a rebarbara is a kedvencem lesz. Tovább a recepthez>>>.

2012. október 19., péntek

Levesporos-gombás csirke

Egyszeű, de nagyszerű és nem utolsó sorban nincs vele sok tennivaló. Mivel nem volt otthon elég tejszínem, így tejföllel kevertem a szószt, amivel leöntöttem a húst. Régen (még a honlap előtti régmúltban) csak tejszinnel elkészítettem már ezt az ételt, úgy bársonyosabb volt a szaftja, de így finom volt. Tovább a recepthez>>>

2012. október 12., péntek

Mézeskalácsos tiramisu

Lassan megint aktuálisak lesznek a mézeskalácsos receptek. Ez volt idén az első édesség, amit januárban készítettem, hogy a karácsonyi mézeskalács-maradékok utolsó morzsáit is eltüntessem. Olyan sikeres volt, hogy azóta babapiskóta helyett inkább így kérik a tiramisut. Akár karácsonyi desszert is lehet belőle, hiszen ez a fűszeres krém, és a mézeskalács amúgy is ünnepi hangulatba hoz... engem mindenképpen. Tovább a recepthez>>>

2012. október 4., csütörtök

Alföldi nyári leves


A receptet egy régi Fakanálban találtam, és igaz, hogy a nyáron készítettem el, de hogy mitől lesz ez nyári leves, azt nem tudom. Nincs benne semmi szezonális hozzávaló, sőt…! Nagyon egyszerű recept, gyorsan elkészül. Még lehetne fűszerekkel kicsit felturbózni. Ha még egyszer sorra kerül, valószínű, hogy egy kis tárkony is kerül bele. Tovább a recepthez>>>

2012. október 2., kedd

Sikerült!:)

Sikerült visszakapnom a Rendszeres olvasóimat. Köszönet Vikinek, aki nem kevés időt töltött azzal, hogy megoldódjon a problémám. Sok-sok próbálkozás után a megoldás nagyon egyszerűnek bizonyult, meg kellett változtatnom a blog nevét.