JellyPages.com

2011. szeptember 28., szerda

Tojásos tonhalkrém

Mostanában reggelire sokkal szívesebben eszem valamilyen kenyérre kenhető krémet, mint felvágottat. Hétvégén szoktunk úgy igazán reggelizni, amikor jobban ráérünk, többen is otthon vagyunk, és ilyenkor a felvágott és a sonka mellé mindig készítek valamilyen kencét is. Legtöbbször kőrözött készül, mert túró mindig van otthon, meg tojáskrém, töpörtyűkrém, és mostanában egyre többször valamilyen halas krém, mint pl. ez is. Tovább a recepthez>>>

2011. szeptember 23., péntek

5 éves az Aliz konyhája


Ma 5 éve, hogy elindítottam az Aliz konyháját a gportalon. Egyáltalán nem egy receptgyűjteménynek indult, inkább valamilyen családi albumnak, amibe a családom kedvenc receptjei is beletartoznak. Azóta 945 recept és több mint 10 ezer kép van az oldalon. Ahogy egyre több látogatóm lett, jöttek a pozitív visszajelzések. Főleg azt értékelték sokan, hogy nem csak a kész étel képét tettem fel, hanem a lépéseket is lefotóztam. 5 éve ez még elég ritka volt. Azóta minden szabadidőmet ennek az oldalnak szentelem.
Egy kis statisztika az oldalról:
Összes látogatás 2006.09.23. óta: 995000
Az eddig legforgalmasabb nap: 2010.03.31.
Az eddig legforgalmasabb nap látogatottsága: 1567
Regisztrált felhasználók: 1239
A portálod jelenlegi tárhelymérete: 1150 MB
E szerint az összes látogatás néhány nap múlva eléri az 1 milliót. (Ez azért is jelentős, mert a számoló naponta egy IP címről csak egy kattintást számol. A legtöbb blog számlálója annyiszor számol, ahányszor csak belépünk az oldalra, akár egymás után többször is.)
Nagyon örülök, hogy már 1239-en regisztráltatok az oldalon, és köszönöm azt a sok pozitív visszajelzést, amit naponta kapok.
(A torta puncstorta, a receptje megegyezik a Valentin napi tortáéval.

2011. szeptember 22., csütörtök

Bazsalikomos csirkecsiga

Nem árt, ha egy étel szép is, nem csak finom. Ha van időm, szívesen törekszem a szép küllemre is. Eredetileg meg akartam tölteni a melleket, aztán ez lett belőle. Tovább a recepthez>>> 

2011. szeptember 21., szerda

Bajor fokhagymaleves rozscipóban

A fokhagymaleves a legegyszerűbb levesek közé tartozik. Még ezt is különlegessé lehet tenni, ha cipóban tálaljuk. Aki még nem próbálta talán azt hiszi, hogy a kenyér elázik a leves miatt, de ez nincs így.  Ez a fajta amúgy is egy kicsit sűrűbb, mint egy átlagos leves, és egyáltalán nem szívja be olyan gyorsan a kenyér, mint az gondolnánk. Ha közvetlenül a tálalás előtt merjük a kenyérbe, és előtte egy kicsit betoljuk a kivájt kenyereket a sütőbe megpirítani, akkor pont annyit szív csak fel a levesből, amennyit örömmel kanalazunk ki belőle. A levágott kenyérkalapba ha sajtot szórunk, és azt is megpirítjuk, még finomabb lesz. Jó volt látni, ahogy mindenki addig kotorászta a kanalával a kenyérhéjat, ameddig csak érezni lehetett rajta a leves finom ízét. Nem egy gazdaságos módszer, hiszen a kenyértálka a kukába került, de kétség kívül nagyon finom volt így. A kiszedett kenyérbelet megszárítottam és morzsát készítettem belőle. Sajnos nincs a környezetemben háziállat, hogy hasznosítani tudtam volna, pedig nagymamám szerint kenyeret kidobni vétek. Vétkeztem.:( Ez a módszer a pörköltfélék tálalására is alkalmas, hiszen így a tunkolás még elitebb körökben is bocsánatos bűnnek számít. Tovább a recepthez>>>

2011. szeptember 20., kedd

Zabkorpás-szezámmagos pogácsa

Az ember néha igyekszik egy kicsit egészségesebb ételeket készíteni. Ha valaki szénhidrátfüggő, akkor nehéz dolga van. Néha nem árt egészségesebb alapanyagokat is használni. A sok fehérlisztes pogácsa után meglepően jó fogadtatásra talált ez a korpás változat. Nagyon finom volt. Tovább a recepthez>>>

2011. szeptember 19., hétfő

Sajtos-szezámmagos tojáskrokett

Nem kell mindig hús. Még emlékszem, hogy valamikor régen a húsevés hétvégi privilégium volt. Nagymamám nagyon ügyesen megoldotta, hogy a főzelékfélék ne csak üresen kerüljenek az asztalra. Jó kis húspótló feltéteket készített. A tojáskrokett is ilyen volt, bár én ezt már felturbóztam egy kis sajttal, meg a hétköznapi prézli helyett szezámmagba forgattam, ráadásul nem is főzelékkel ettük. Én önmagában is szeretem. Tovább a recepthez>>>

2011. szeptember 18., vasárnap

Tojáslikőrös szelet

Nem éppen gyerekeknek való sütemény, de nagyon finom. Eredetileg húsvéti tortának szántam, de akkor mást sütöttem, így lett belőle szelet. A tésztában nem érezni a tojáslikőrt, a mázban annál inkább. Tovább a recepthez>>>.

2011. szeptember 15., csütörtök

Kéksajtos-mogyorós csirkemell

A földimogyorót a kék sajttal már párosítottam máskor is pogácsatöltelékként, és már akkor is nagyon tetszett, így nem volt kétséges, hogy ez az étel is sikeres lesz kis családom körében A bundázott húsok egyébként is vezetik a sikerlistát nálunk. Nem értem, hogy sokan miért nem szeretik a csirkemellet, amikor annyi mindent lehet belőle készíteni. Az én fantáziámat sokkal jobban megmozgatja, mint egy darab sertés- vagy marhahús. Tovább a reecpthez>>>

2011. szeptember 14., szerda

Csokis-habos pite puncskrémmel

Nem véletlen, hogy már megint a Verdens beste nevű sütemény ihletett meg. Még mindig azt vallom, hogy az eredeti, a vaníliakrémes az igazi élvezet, de azért mindegyik variációja nagyon finom volt. Az alap, az arányok nem változtak, csak az ízestők, a krémek (meg egy kicsit kevesebb cukrot tettem bele). Ez a puncsos-csokis változat is finom, és még jól is néz ki. Tovább a recepthez>>>

2011. szeptember 9., péntek

Banános-babapiskótás sült puding

Igaz, hogy nem egy nyárvégi desszert, mert még tele vagyunk jobbnál jobb gyümölcsökkel, a banánt meg inkább tartalékoljuk a téli hónapokra, de én se most készítettem. A banán íze nagyon finom ebben a fahéjas ízű szószban sütve. Tovább a recepthez>>>

2011. szeptember 8., csütörtök

Hidegen kelesztett túrós pogácsa


Ki nem szereti a pogácsát? Van egyáltalán magyar ember, akit hidegen hagy egy tál frissen sült pogácsa? Nehéz elképzelni, bár amióta elterjedtek a „fornettiféle” üzletek, azóta már talán veszített egy keveset abból az értékéből, hogy otthon készül, és nem túl gyakran. Sokat emlegetem szeretett nagymamámat, aki nem csak a rétes nagymestere volt, hanem a pogácsáé is. Szinte a semmiből is tudott ízletes pogácsát sütni. Amikor gyerek voltam a régi gázsütőben egyszer meg kellett fordítani a tepsit, mert a belső fele jobban sütött, így alig vártam a fordulót, mert ilyenkor gyorsan kikaptam egy félig sült pogácsát, és még forrón megettem. Mindig attól féltett, hogy valami bajom lesz a forró kelt tésztától, de nem lett, és még ma is az első kisült pogácsát úgy eszem meg, hogy más még hozzáérni sem tud. Már több mint 20 pogácsa receptje van az oldalamon és nagyon örülök, ha egy újat kipróbálhatok.  Ez is ilyen volt, és nagyon finomra sikerült. Tovább a recepthez>>>  

2011. szeptember 7., szerda

Nektarinos rántott dara

Gondolom mindenki ismeri a rántott darát, ami önmagában is finom, de gyümölcsöt adva hozzá még finomabb lesz. Ha túl sok gyümőlcsöt teszünk hozzá, még akkor is, ha a dara jó sűrű lett, könnyen szétesik. Hagyományos panírral is finom lehet, de most a kókusz van napirenden nálunk, miután több zacskóval is ki kellett dobnom, mert megavasodott, vagy mit csinált...szóval nem néz ki jól, rossz mellékíze van. Mostantól ezt is a hűtőben tartom. Tovább a recepthez>>>

2011. szeptember 6., kedd

Tejes borsóleves

A borsós ételek minden változatát szeretem. Az első leves is, amit életemben legelőször főztem, frissen szedett borsóból készült. Ha nincs semmi ötletem, de gyorsan akarok valami jó levest főzni, akkor a mélyhűtőben mindig számíthatok egy zacskó fagyasztott borsóra, amiből gyorsan elkészül a megunhatatlan borsóleves. Sokféle változata van, ezért is örültem, amikor ercsihami oldalán megtaláltam ezt a receptet, mert ezt még nem ismertem. Kipróbáltam, és mindenkinek nagyon ízlett. Tovább a recepthez>>>

2011. szeptember 3., szombat

Banános-narancsos palacsinta

Mi sem bizonyítja jobban, hogy édesszájú vagyok, mint az, hogy ez a 300. édesség recept az oldalamon. 5 év alatt sikerült ezt szép kis mennyiséget elkészítenem. Ha belegondolok, hogy a receptek egy része többször is az asztalunkra került, így nem csoda, hogy mostanában a diétásabb édességek felé kell(ene) kacsintgatnom. Irigylem azokat, akik nem szeretik az édes ételeket, és hidegen hagyja őket minden édes-krémes-csokis-habos csoda. Ehhez nekem újra kellene születnem, mert hosszabb-rövidebb ideig képes vagyok leszokni az édes ízekről, a csokifélékről, de végleg biztos nem, így aztán a jövőben is számíthattok új receptekre ebben a kategóriában is. Tovább a recepthez>>>

2011. szeptember 2., péntek

Csirkegolyó kijevi módon

Néha elgondolkodom azon, hogy számomra logikus és egyszerű konyhai megoldás másnak miért nem jut az eszébe. Nyáron elnéztem, amint az egyik ismerősöm egy nagy halom előpárolt karfiolrózsát igyekezett
bepanírozni, és a nagy meleg miatt már kissé ideges volt. "Hogy én ezt hogy utálom!" kifejezéssel az arcán, és több réteg tojásos-lisztes-morzsás trutyiréteggel a kezén idegeskedett. Évtizedek óta így csinálja, pedig vega családtagjai miatt sok zöldséget paníroz. Még nézni is rossz volt. Megmutattam neki a zacskós módszert, amit mintha a zöldségek panírozására talált volna ki valaki. Egyenletesen lehet beleforgatni a lisztbe és a morzsába még a karfiolt is. Nem lesz rajta se túl sok, se túl kevés, és még a mosogatnivaló is kevesebb lesz. Azóta áldja nevemet. Megmutathattam volna neki ezt 20 évvel ezelőtt is, de ki gondolta, hogy nem tudja. A húsgolyókat is így készítettem. Tovább a recepthez>>>

2011. szeptember 1., csütörtök

Körtés fagylalt

Ha csak egy egyszerű vaníliafagyi van otthon, amit a nyári jegeskávé miatt veszek elsősorban, mert önmagában senki sem szereti igazán, akkor jönnek a trükkök. Keverek bele gyümölcsöt, fahéjat, leöntöm illatos likőrrel vagy kísérőnek használom pl. brownie melllé, palacsintába töltöm, vagy desszertet készítek belőle. Az önmagukban is finom, különlegesebb fagyikat kár „elrontani” bármivel is. Tovább a recepthez>>>