JellyPages.com

2010. október 30., szombat

Burgonyás palacsinta

Mostanában úgy alakult, hogy viszonylag rövid időn belül, többször is sütöttem palacsintát, nem csak édeset, hanem sósat, nem csak az egyszerű, hagyományos túrós-lekváros-kakaós-nutellás-stb. változatot, mert az a honlapom szempontjából egyáltalán nem érdekes. Az első szempont többnyire az, hogy még mi nincs fent az oldalamon, aztán mit szeretne a család, végül mit ennék én. Ezt a palacsintát most kivételesen én ettem volna meg, mert újra a kezembe került a receptje, az oldalamon sem volt fent, a családomat meg nem kérdeztem meg, mert tudtam, hogy szeretni fogják. És úgy is lett. Tovább a recepthez >>>

2010. október 26., kedd

Sonkás-tejszínes csirkemell

Nemrég az egyik kollégámmal a főzésről beszélgettünk (minő véletlen), és szóba került, hogy nem szereti a csirkemellet, mert abból nem lehet semmi jó ételt készíteni. Elég jellegtelen, száraz, csak nagyon ritkán veszi. Ezen kicsit meglepődtem, mert nálunk akkor örülnének a legjobban a gyerekek, ha csak csirkemellből készíteném a húsételeket. Még hogy nem lehet belőle semmit sem készíteni. Ez azért erős túlzás. Összeszámoltam, és eddig már 50 olyan ételt tettem fel az oldalamra, ami csirkemell filéből készült. Ez az étel sem ma készült, de emlékszem arra, hogy szerettük. Tovább a recepthez >>>

2010. október 24., vasárnap

Hagymás palacsinta

Kolléganőm már egy ideje emlegeti a hagymás palacsintát, mint az egyik kedvenc ételüket, de eddig valahogy elmentem mellette. A múlt héten kipróbáltam végre és megértettem miért szeretik annyira. Nekünk is nagyon ízlett, és lesz még ismétlés. Tovább a recepthez >>>

2010. október 21., csütörtök

Körtés-túrós süti

Az egyik kedvenc sütim egy újabb változata. Annyival tér el a Mirindás vagy Narancszörpös túrós sütitől (ki hogy ismeri), hogy a tésztájába olvasztott csokit kevertem, a tetejére körtés lime-os üdítőt, és a túróra párolt körtét tettem. Tovább a recepthez >>>

2010. október 19., kedd

Kincsvadászat

Nem csak szép tányérokat, leveses csészéket lehet találni a bolhapiacon, meg a használt cikkk árusoknál, hanem egyéb kincseket is. Legutóbb nem csak leveses csészékre bukkantam, hanem ezekre a canapesütő formákra is. A doboza kissé kopottas, de a tartalma vadonat új, soha nem volt használva. Most irigykedjetek, mert csak 800.- Ft-ot fizettem érte. Kb. 6-7 cm átmérőjű formakenyereket lehet benne sütni. A hétvégi szülinapi bulin fel is avattam. Nem csak kenyeret sütöttem benne, hanem a sonkás-tojásos aszpikos rávalót is ebben dermesztettem. Jól sikerült. Majd erről is írok.

2010. október 17., vasárnap

Sárgarépás borsókrémleves

Mostanában azért főzök több krémlevest, bár eddig is nagy arányban készítettem a leveseknek eme változatát, mert a tulajdonomba került néhány leveses csésze. Nyitott szemekkel járok, és nem tudok elmenni egy-egy jobb darab mellet úgy, hogy haza ne vigyem. Ha már van egy új darabom, alig várom, hogy tegyek is bele valamit. Az már szinte mellékes, hogy egy jó kis levessel gazdagodott a gyűjteményem. Tovább a recepthez >>>

2010. október 14., csütörtök

Kókuszos almás

Néha régi újságokban kincsekre bukkanok. Egy 1994-es Magyar Konyhát forgatva találtam rá erre a receptre. Ez egy igazán finom és nagyon gyorsan elkészíthető sütemény. Bekapcsoltam a sütőt, és mire felmelegedett, már a tepsibe volt a tészta. Majdnem az összes elfogyott, még mielőtt kihűlt volna. Melegen nem nagyon lehetett érezni a kókusz ízét, de abban a néhány megmaradt szeletben másnap már elég intenzíven. Talán még finomabb is volt, mint frissen. A sok almától szaftos, puha, és nagyon finom lett. Csak dupla mennyiséget érdemes készíteni, olyan jó. Tovább a recepthez >>>

2010. október 12., kedd

Sajtoska

Nagyon praktikus étel, mert kevés húsból is sokat lehet készíteni. A bunda önmagában is finom lenne, a hússal együtt meg még inkább, csak nem szabad beengedni senkit a konyhába, mert elfogy, mire az utolsó darab is elkészül. Tovább a recepthez >>>

2010. október 10., vasárnap

Csokis pite

Ez egy viszonylag egyszerű, de nagyon finom süti. Aki szereti a linzer tésztát és a csokit, annak biztos bejön. A tészta együtt sült a krémmel, amibe felvert tojásfehérjét kevertem, ami így habos és könnyű lett. Tovább a recepthez >>>

2010. október 7., csütörtök

Normann rizskrémleves

Egy régi Magyar Konyhában találtam ezt a receptet. Eddig elkerülte a figyelmemet, de amióta rákaptam a levesekre, örülök minden új felfedezésnek. Közel 100 leves van fent az oldalamon, ezeknek a jelentős része krémleves. Rájöttem, hogy még azokat a zöldségeket is szeretem ilyen formában, amelyeket darabosan nem szívesen fogyasztok el.
Volt egy Csöpi nevű uszkárunk, aki csak húst volt hajlandó enni, meg milánói spagettit. A zöldségeket egyáltalán nem tudtuk vele megetetni, pedig az egészséges kutyaétel 1/3-a zöldség. Kitaláltam, hogy a húst ledarálva keverem hozzá, így kénytelen lesz megenni azt is. Az első ilyen alkalom után nem akartunk hinni a szemünknek, a hús utolsó morzsáját is megette, de az összes borsó, sárgarépakocka és egyéb zöldségféle fényesre nyalva a tányérjában maradt. Ezután jött a turmixolás, és ha megfelelő többségben volt a hús, mind megette. Valahogy én is így vagyok a krémlevesekkel. Ennek a levesnek az alkotórészeit külön-külön is szeretem, de így együtt, krémlevesnek elkészítve, kimondottan ízlett az egész családnak. Tovább a recepthez >>>

2010. október 4., hétfő

Csirkemell tésztában

A leveles-vajas tészta az egyik kedvencem, mert számtalan finomság készíthető belőle. Szeretem édesen, sósan, krémesen, sajtosan, kosárnak, rolónak, rétesnek, pitének, pogácsának, pástétomnak elkészítve, lehet bele virslit göngyölni, édeset és sósat tölteni...és nem utolsó sorban így is nagyon finom. Tovább a recepthez >>>